Городищенська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

На початку жовтня в Польщі відбувся Варшавський безпековий форум, куди мене разом із колегами запросили для участі в обговоренні ключових питань європейської безпеки.

Дата: 11.10.2024 14:45
Кількість переглядів: 51

Українську делегацію очолював міністр закордонних справ Андрій Сибіга. Це був його перший візит до Польщі, де він закликав міжнародних партнерів до рішучих дій для досягнення справедливого та тривалого миру для України та Європи.

Зібралось близько 1500 делегатів та більше сотні інституційних партнерів, які представляють понад 70 країн — зокрема, ЄС, країни-члени НАТО, а також найважливіші європейські країни-партнери. На Форумі говорили про зміцнення НАТО, Європейського Союзу, політику розширення з фокусом на Україну та наше прагнення стати членом ЄС і НАТО.

Також провели зустріч з польськими колегами щодо співпраці навколо питань місцевого самоврядування, інвестиційних проєктів, програм відновлення України.

Але український спротив російській агресії залишається головною темою на всіх подібних заходах, тому на зустрічі я ще раз подякував польському народові та уряду за допомогу і вкотре акцентував на необхідності подальшої підтримки нашої країни, яка сьогодні відстоює європейські цінності та безпеку партнерів.

Дякую польській стороні за теплий прийом! Попри складні історичні питання, ми залишаємося близькими друзями в великій європейській родині та працюємо разом над зміцненням загальної безпеки.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь