Городищенська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Відбулось відкриття класу безпеки

Дата: 31.01.2024 15:20
Кількість переглядів: 1952

Сьогодні у межах реалізації спільного всеукраїнського проекту Міносвіти і ДСНС у Валявському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Городищенської міської ради відбулось відкриття класу безпеки, створення якого стало можливим завдяки співфінансуванню бюджету громади з Благодійним фондом МХП Громаді та роботі колективу закладу освіти.

Наразі це третій клас безпеки у нашій громаді.

Даний проект спрямовано на посилення профілактичної роботи з питань безпеки життєдіяльності здобувачів освіти, формування в учнів здоров’язбережувальних компетентностей, отримання знань щодо правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, розуміння алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування вмінь надання домедичної допомоги.

Функціонування класу безпеки сприятиме систематичній підготовці учнів з питань цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя та формування навичок самозахисту і рятування в умовах надзвичайних ситуацій.

Клас розділений на кілька навчальних зон та обладнаний інвентарем для домедичної допомоги, пожежної безпеки, для вивчення правил дорожнього руху. Тут діти різних вікових груп зможуть в теорії і на практиці в ігровій формі навчатися основ пожежної та протимінної безпеки, правил поведінки під час сигналу «Повітряна тривога», правил надання домедичної допомоги із залученням працівників ДСНС, Нацполіції та інших.

На відкритті класу безпеки учні закладу розповідали тематичні вірші та демонстрували веселі руханки.

Гості, які завітали на цю подію до навчального закладу – міський голова Володимир Мирошник, начальник відділу освіти Андрій Оверченко, представник Благодійного фонду МХП Громаді Микола Єфремцев, працівники ДСНС нашої громади, ЗМІ, – побажали дітям отримати у класі безпеки багато корисних знань та щасливого дитинства під мирним небом України.

Зараз такі тематичні класи мають вкрай важливе значення, адже знання з безпеки – запорука успішного та безпечного майбутнього країни. Наочне знайомство дітей з небезпечними ситуаціями допоможе їм краще осягнути рівень загрози та добре запам’ятати, як слід діяти в екстремальних умовах.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь