Городищенська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

“Наша єдність – наша зброя”

Дата: 22.01.2024 12:16
Кількість переглядів: 111

День Соборності України відзначається 22 січня щорічно, починаючи з 1919 року. Цього дня на Софійській площі у Києві був проголошений Акт злуки Української Народної Республіки (УНР) й Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР). Соборність України - це свято єдності усіх українців навколо найважливішого - єдності наших земель.

Рівно 105 років тому на Софійській площі у Києві, були проголошені рядки: «Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Однині воєдино зливаються століттями одірвані одна від одної частини єдиної України».

Це слова з Акта злуки, який об’єднав українські землі по обидва береги Дніпра в єдину державу. І з цієї нагоди сьогодні ми відзначаємо День Соборності України.

Трагічні події, що продовжуються в нашій Державі, починаючи від 24 лютого 2022 року і до сьогоднішнього дня показали всьому світові, що Україна об'єднана і згуртована, щодня стає до кривавої боротьби за право бути вільним народом. Для всього світу українці сьогодні є живим прикладом незламності, свободи і незалежності...

Не забуваймо, хто ми, пам'ятаймо, яку високу ціну заплачено за волю і незалежність, будьмо єдині, будьмо соборні, бо тільки разом, тільки спільними зусиллями здолаємо ворога і зможемо вільно і мирно жити на своїй благословенній Богом землі!

Слава Україні! Слава Героям!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь