A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городищенська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Андрій Стріхарський інформує

Дата: 06.12.2023 09:48
Кількість переглядів: 597

Разом з Першим віцепрем'єр-міністром України, Міністром економіки України Юлією Свириденко, відвідав декілька підприємств в Черкаській області — ARAMIS, Укравіт, Черкаський автобус та інші.

 

Сьогодні серед нагальних питань бізнесу — дешеві кредити, повернення валютного виторгу, бронювання працівників, закупівля українських товарів.

 

Підтримка бізнесу з боку держави — це стратегічний напрям, що дозволяє мати надійний тил під час війни. Звісно, підприємці мають питання та пропозиції, тому активний діалог влади та бізнесу дозволяє взаємодіяти ефективно, створювати нові програми підтримки бізнесу, грантові проєкти та інші ініціативи, що сприяють росту економіки.

 

На зустрічах йшлося про подальшу підтримку з боку держави реального сектору економіки, програму “5-7-9”, на яку у державному бюджеті на 2024 рік вже закладено 18 млрд грн, про гранти для переробної промисловості (понад 5 млрд грн), програму компенсації вартості виробництва сільськогосподарської техніки (відновлюється з 2024 року), програму “Шкільний автобус”, на яку передбачено 1 млрд грн, про локалізацію публічних закупівель продукції машинобудування у 2024 році, яка зросте з 15% до 20%, програми експортного фінансування і страхування, яке надає ПрАТ Експортно-кредитне агентство — ЕКА, програми страхування воєнних ризиків.

 

Також Уряд планує спрямувати кошти на розвиток промислової інфраструктури індустріальних парків та підтримку проєктів з великими інвестиціями та посилить розвиток програми «єОселя».

 

Підтримую активність Уряду щодо підтримки бізнесу. Наша область має достатньо великий промисловий потенціал, який ми можемо у складні часи не тільки зберегти, але й розвинути.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь