Городищенська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Інформаційно-аналітична довідка про роботу зі зверненнями громадян у виконавчому комітеті Городищенської міської ради за 9 місяців 2023 року

Дата: 10.10.2023 08:58
Кількість переглядів: 1225

За 9 місяців 2023 року до виконавчого комітету Городищенської міської ради надійшло 312 звернень. Серед них індивідуальні – 293, колективні – 19. Загалом протягом аналізованого періоду, з урахуванням колективних звернень, до виконавчого комітету Городищенської міської ради звернулось 1509 осіб.

Найбільше звернень від громадян отримано під час особистих прийомів, проведених керівництвом міської ради – 195, від інших органів, установ, організацій – 48, безпосередньо від громадян – 38, через органи влади – 16, на електронну адресу – 11, на «гарячу лінію» – 2, поштою – 2.

За характером основних питань, що порушували громадяни у звітному періоді чисельне місце займають питання:

- комунального господарства та благоустрою – 73 звернень;

- соціального захисту населення – 52;

- земельних відносин – 33;

- екології та природних ресурсів – 27;

- житлової політики – 22.

За результатами розгляду звернення вирішені позитивно – 88, надано кваліфіковані роз’яснення – 179, відмовлено – 23, повернуто відповідно до статей 5 і 7 Закону України «Про звернення громадян»  – 4, переслані за належністю – 4 , не підлягають розгляду та вирішенню – 1, перебувають на стадії розгляду та залишені на контролі – 13.

Першочергово розглядалися звернення, які надходили від найменш соціально захищених категорій населення. За звітний період зареєстровані звернення від внутрішньо переміщених осіб – 19, осіб з інвалідністю І гр. – 1, осіб з інвалідністю ІІ гр. – 2, осіб з інвалідністю ІІІ гр. – 11, багатодітних сімей – 6, учасників бойових дій – 10, осіб, що потерпіли від Чорнобильської катастрофи – 3, учасників ліквідації аварії на ЧАЕС – 6. Найчастіше піднімались питання отримання гуманітарної допомоги, надання роз’яснень щодо застосування пільг, сприяння у забезпеченні житлом, пошуку роботи, надання земельних ділянок у власність та користування,  ремонту доріг.

За звітний період проведено 13 виїзних прийомів в населені пункти громади, на яких прийнято 28 громадян та порушено 47 питань.

З метою забезпечення постійного контролю за станом роботи із зверненнями громадян, питання щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права громадян на звернення у І півріччі 2023 року розглядалось на координаційній нараді 31.07.2023 року, за результатами розгляду дано відповідні доручення.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь