A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городищенська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Народний депутат Андрій Стріхарський відвідав Німеччину та обговорив співпрацю з політиками Баварії

Дата: 18.04.2023 14:20
Кількість переглядів: 93

Наприкінці березня Верховна Рада доручила мені відвідати Німеччину, та провести кілька важливих зустрічей з політиками, громадськими діячами та волонтерами Баварії.

Німеччина залишається нашим надійним партнером на рівні масштабної військової та гуманітарної допомоги. Але величезну допомогу на рівні місцевих гуманітарних проєктів отримують тисячі наших громадян. Баварія прихистила у себе понад 190 000 українців, які були змушені покинути свої домівки.

Я був запрошений до Баварського ландтагу, парламенту федеральної землі Вільна держава Баварія, де зустрівся з віцепрезидентом Державного парламенту, Карлом Фреллером. На зустрічі ми обговорили низку важливих для України питань, щодо вимушених переселенців та умов їх тимчасового перебування, визнання українських дипломів про вищу освіту для українців, що мешкають в Баварії тощо.

Окремо я акцентував на важливості продовження передачі Україні далекобійної зброї та інших видів озброєння для скорішої перемоги. Наша головна мета в цьому році — забезпечити своєчасну військово-технічну допомогу від наших партнерів. Ми не повинні допустити її сповільнення, оскільки це лише затягне війну.

В той же день канцлер Німеччини Олаф Шольц оголосив про передачу Україні 14 танків Leopard 2, а урядом Німеччини був схвалений черговий транш 12 мільярдів євро на військову допомогу Україні.

Пан віцепрезидент зазначив, що війна в Україні — це горе для всіх і будуть докладені максимальні зусилля задля того, щоб якомога швидше настала перемога України. “Для нас дуже болісно визнавати, що країна, яка називає себе спадкоємницею СРСР і під час другої світової війни звільняла людей з концтаборів по всій Європі, зараз в обличчі РФ дозволила собі напасти на Україну”, — зазначив він.

Після ландтагу я провів зустріч з заступницею мера Мюнхену пані Катрін Габеншаден, на якій розповів про ситуацію на фронті та обговорив питання стосовно відбудови України та шляхи її реалізації.

Перебуваючі у Мюнхені, я відвідав тимчасове місце проживання наших громадян. Наразі там проживає понад 300 українців. На зустрічі з шукачами притулку з України спілкувався з Робертом Ганусом, керівником відділу у складі Управління з питань міграції та проживання Мюнхена та представниками міграційної ради Мюнхена.

Обговорили з ними питання, з якими пан Роберт Ганус стикається під час допомоги нашим громадянам та шляхи їх вирішення.

Також відвідав Державну канцелярію, до якої в той день прибули на запрошення міністерки з питань Європи та міжнародних відносин Мелані Гумль понад 30 українських дітей та напівсиріт співробітників українських силових структур. Пані Гумль висловила солідарність з Україною та українцями та обговорила питання допомоги українцям в Баварії.

В Німеччині я був запрошений до Гуманітарного хабу, створеного Альянсом допомоги Україні Bündnis Ukraine Hilfe. Це асоціація, яка наразі об’єднує близько 350 приватних осіб усіх національностей та різноманітних асоціацій, що допомагають українським громадянам, які знайшли прихисток у Німеччині. Альянс допомоги Україні знаходиться під патронатом округу Нижня Баварія, президента округу Олафа Генріха та співпрацює з містом Ландсхут.

Олаф Генріх підкреслив, що організація постійно допомагає Україні, поставляючи гуманітарну допомогу у вигляді продовольчих наборів, одягу та всіх необхідних речей для наших громадян. Я щиро подякував йому та всім небайдужим і справжнім друзям України.

Також ми провели зустріч з одним з керівників Альянсу Берндом Єйнмайером та пані Анною Вахле, яка робить великий вклад у нашу перемогу тим, що висвітлює історії наших людей, щоб усі дізнались і почули які звірства робить ворог на нашій землі.

Після цього я був запрошений до Православної Церкви України (ПЦУ) у місті Мюнхен, де разом з генеральним консулом України Юрієм Ярмілком зустрівся з духовенством та відвідав службу, на якій були піднесені молитви за Україну.

Ця поїздка була дуже насиченою зустрічами. Я побачив велику підтримку України, велику надію та впевненість в нашій перемозі. Ми дуже цінуємо підтримку України з боку Баварії. Свідченням цього є відзначення К.Фреллера як заступника Голови Баварського ландтагу Почесною грамотою Верховної Ради України. Ми надаємо великого значення діяльності Постійної українсько-баварської робочої комісії, як органу, що здійснює координацію двосторонньої співпраці.

Українська держава постійно поглиблює співпрацю з владою, гуманітарними спільнотами та організаціями Німеччини, щоб наші люди мали прихисток у дружній країні та змогли повернутися після перемоги на батьківщину.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь