Городищенська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Звертаємо увагу жителів багатоквартирних будинків!

Дата: 17.01.2023 15:47
Кількість переглядів: 168

Наразі на території громади продовжується актуалізація питання щодо створення ОСББ у багатоквартирних будинках.

Суспільство невпинно розвивається і на заміну старому приходить щось нове. Це стосується не лише нових напрямів у технічному прогресі, а й бажання власників нерухомого майна тримати все у своїх руках та безпосередньо брати участь під час вирішення питань, пов'язаних із комфортним і безпечним проживанням у власних помешканнях чи використанням належних їм приміщень для інших цілей. Саме тому і зростає попит на створення об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (якщо коротко – ОСББ).

Відповідно до ч. 1 ст. 385 Цивільного кодексу України власники квартир і нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку для забезпечення експлуатації такого будинку, користування квартирами та нежитловими приміщеннями й управління, утримання та використання спільного майна багатоквартирного будинку мають створювати ОСББ.

Закон України "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку" (далі – Закон), який і регулює основні аспекти створення, функціонування, реорганізації та ліквідації ОСББ, захисту прав власників жилих і нежилих приміщень багатоквартирного будинку та виконання ними обов'язків щодо спільного утримання багатоквартирного будинку, ухвалено ще у 2001 році, тож таке явище, як ОСББ, досить не нове в українському законодавстві.

Покроковий алгоритм створення ОСББ розміщений на сайті Городищенської міської ради у розділі «Комунальна власність та ЖКГ», за додатковою інформацією звертатися у відділ комунальної власності, житлово-комунального господарства та цивільного захисту виконавчого комітету Городищенської міської ради або за телефоном 097 711 65 72.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь