A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городищенська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Звертаємо увагу жителів багатоквартирних будинків!

Дата: 17.01.2023 15:47
Кількість переглядів: 133

Наразі на території громади продовжується актуалізація питання щодо створення ОСББ у багатоквартирних будинках.

Суспільство невпинно розвивається і на заміну старому приходить щось нове. Це стосується не лише нових напрямів у технічному прогресі, а й бажання власників нерухомого майна тримати все у своїх руках та безпосередньо брати участь під час вирішення питань, пов'язаних із комфортним і безпечним проживанням у власних помешканнях чи використанням належних їм приміщень для інших цілей. Саме тому і зростає попит на створення об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (якщо коротко – ОСББ).

Відповідно до ч. 1 ст. 385 Цивільного кодексу України власники квартир і нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку для забезпечення експлуатації такого будинку, користування квартирами та нежитловими приміщеннями й управління, утримання та використання спільного майна багатоквартирного будинку мають створювати ОСББ.

Закон України "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку" (далі – Закон), який і регулює основні аспекти створення, функціонування, реорганізації та ліквідації ОСББ, захисту прав власників жилих і нежилих приміщень багатоквартирного будинку та виконання ними обов'язків щодо спільного утримання багатоквартирного будинку, ухвалено ще у 2001 році, тож таке явище, як ОСББ, досить не нове в українському законодавстві.

Покроковий алгоритм створення ОСББ розміщений на сайті Городищенської міської ради у розділі «Комунальна власність та ЖКГ», за додатковою інформацією звертатися у відділ комунальної власності, житлово-комунального господарства та цивільного захисту виконавчого комітету Городищенської міської ради або за телефоном 097 711 65 72.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь