A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городищенська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

ВІДБУЛАСЯ КООРДИНАЦІЙНА НАРАДА

Дата: 15.08.2022 10:20
Кількість переглядів: 822

15 серпня міський голова Володимир Мирошник провів координаційну нараду з начальниками структурних підрозділів міської ради, керівниками комунальних закладів, організацій та підприємств.

Про надання медичних послуг жителям громади та організацію роботи з підготовки до опалювального періоду 2022/23 років доповів директор КНП «Городищенське медичне об’єднання» Віталій Гейко. Заклад надає послуги за 14 пакетами медичної допомоги в поліклініці, денному стаціонарі на 8 ліжок та стаціонарних відділеннях, де розгорнуто 160 ліжок. За 6 місяців 2022 року кількість відвідувань лікарів у поліклініці – 32 432, проведено 1750 медичних оглядів, у стаціонарних відділеннях проліковано 2503 пацієнти, зокрема 9 паліативних. Щодо підготовки до опалювального сезону, то завезено 180 м куб. дров (20% від потреби). Проведено процедуру закупівлі й укладено договір з ДП «Смілянський лісгосп». Накладна на 567 тис. грн профінансована та чекає оплати в казначейській службі. Готовність котельні становить 70%.

Про стан утримання спортивних споруд на території Городищенської громади поінформував головний спеціаліст виконавчого комітету міської ради Віталій Залозний. Нині ми маємо одну з найкращих матеріально-спортивних баз в області: до послуг населення 74 спортивні споруди (стадіон ФОСК «Колос» міської ради, 28 спортивних майданчиків (4 – зі штучним покриттям), 8 футбольних полів, 13 спортивних залів, легкоатлетичний манеж ДЮСШ, вуличні тренажерні майданчики, стрілецькі тири та ін.). У 2021 році по Програмі Президента України «Велике будівництво» реалізовано один з наймасштабніших проєктів останнього десятиліття «Капітальний ремонт спортивних майданчиків та легкоатлетичних доріжок ФОСК «Колос» міської ради з облаштуванням бігових доріжок, легкоатлетичних секторів та майданчика для ігрових видів спорту поліуретановим покриттям», до якого з різних джерел фінансування було залучено більше 10 млн. грн, із них майже 3 млн. грн із бюджету міської громади. На жаль, із різних об’єктивних причин частину робіт не було завершено. Зокрема, на багатофункціональному ігровому майданчику відсутня розмітка для ігрових видів спорту, не встановлено лавки для запасних гравців та обладнання для волейболу й мініфутболу.

У 2022 році виготовлено проєктно-кошторисну документацію та заплановано черговий проєкт з капітальному ремонту трибун та прилеглої території стадіону ФОСК «Колос» на умовах співфінансування за рахунок коштів державного й міського бюджетів. Однак втілення його в життя призупинено у зв’язку зі збройною агресією рф.

Стадіон ФК «Цукровик» знову відроджується і стає центром дозвілля для населення мікрорайону колишнього цукрового заводу, де проведена реконструкція футбольного поля, встановлено комплекс вуличних спортивних тренажерів і дитячих ігрових майданчиків. Також цими днями, за підтримки міського голови, буде встановлено 30 м бетонного паркану.

Про організацію роботи КП «Комунальник» щодо проведення ремонту та відновлення твердого покриття на дорогах загального користування громади доповів в. о. директора підприємства Олександр Вовк. Із місцевого бюджету було виділено кошти в розмірі 200 тис. грн для збільшення статутного фонду підприємства, за які було придбано фронтальний навантажувач HERMES вартістю 40 тис. грн та обладнання навісне фрезерне – 160 тис. грн. Крім того, за власні кошти КП «Комунальник» було придбано розпилювач бітумної емульсії BS500 на базі легкового автопричепа вартістю 145 тис. грн та коток дорожній б/в за 27 850 грн.

Відповідно до чинного законодавства, було створено комісію для визначення доріг які потребують першочергового ремонту та складено відповідні акти. Почали проводити ремонт та відновлення твердого покриття (ямковий ремонт) із вулиці 1 Травня, оскільки на ній розташовані навчальні та оздоровчі заклади громади, дорогою курсує громадський транспорт як місцевого, так і районного сполучення.

Для проведення ямкового ремонту було виготовлено проєкт вартістю 2000 грн, відповідно до якого передбачається ямковий ремонт загальною площею 410 м кв.

Проведено процедури закупівель, за результатами яких укладено договори на придбання 53 т асфальтобетону дрібнозернистого типу Б на суму 197 160,00 грн, вартість 1 т – 3720 грн, та 1 тонну емульсії бітумної дорожньої (ЕКШМ - 60) на суму 16 660 грн.

Станом на 15.08.2022 року ремонт та відновлення твердого покриття по вул. 1 Травня майже завершений, проводиться благоустрій, грейдерування та очищення узбіч і тротуарів. Проводиться санітарне обрізання зелених насаджень для відновлення ширини проїжджої частини та покращення оглядовості дороги, що убезпечить і покращить безпеку дорожнього руху на вулиці.

Про роботу закладів культури під час воєнного стану прозвітувала завідувач сектора культури Наталія Салій. Широкомасштабне вторгнення росії змусило працівників галузі відкрити для себе нові напрямки роботи. Було створено волонтерські пункти для збору, сортування та передачі речей на потреби закладам, що забезпечують тимчасове перебування переміщених осіб. Працівниками було освоєно техніку плетіння маскувальної сітки. Загалом було сплетено близько 150 сіток та передано на потреби як територіальної оборони, так і ЗСУ. Окремі колеги плели шкарпетки для захисників України, шили балаклави, жилети-загрузки, державні прапори. Окремі заклади культури створили мережу системи оповіщення для своєчасного інформування про повітряну тривогу.

Окрім нових обов’язків, продовжують надавати культурні послуги. Так, започатковано культурно-освітню програму для жителів та гостей громади «Все буде Україна». Створено культурний простір для людей, у життя яких увірвалась війна: щотижня організовуємо та проводимо тематичні зустрічі, виставки, екскурсії, майстер-класи, кінопокази, арт-терапії та фітнес-терапії, малюнки на асфальті. Ці заходи відвідують не лише жителі громади, а й внутрішньо переміщені особи.

Було започатковано цикл культурологічних радіопередач про регіональні ідентичності України. На сьогодні опрацьовано і висвітлено 14 областей нашої держави.

З ініціативи української діаспори в Італії, серед яких є вихідці з Городищенської громади, започатковано волонтерський рух в місті Фолоніка. За підтримки мерії міста Вентуріна організовано ярмарок-продаж етнічних та патріотичних виробів. Дівчата й хлопці з української діаспори презентували власний павільйон, де продають вироби майстрів та майстринь з України. Усі кошти спрямовані на допомогу ЗСУ. Жителі нашої громади долучились до доброї справи та надали власні вироби для участі у ярмарку: вишиті рушники та картини різними техніками, ляльки-мотанки, обереги, патріотичні браслети, прикраси, вироби з дерева, патріотичні емблеми, народні іграшки та інші атрибути, що асоціюються з етнічною самобутністю. Збір відбувався у закладах культури Городиценської ТГ.

До Дня Незалежності України заклади культури планують провести благодійні акції зі збору коштів на потреби ЗСУ.

З усіх питань, які заслухали під час наради, було дано відповідні доручення.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь