Городищенська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

«МУЗИ НЕ МОВЧАТЬ! РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!»

Дата: 12.07.2022 18:23
Кількість переглядів: 965

Сьогодні за підтримки Городищенської міської ради та у співпраці із закладами культури територіальної громади стартував поетичний марафон «Музи не мовчать! Разом до Перемоги!». Це – спільний проєкт Городищенської публічної бібліотеки ім. В. Симиренка та літературно-мистецького об’єднання ім. Олексія Тичка. Прикметно, що відкриття відбулося в Набоківському клубі, який є рідним для депутатки міської ради й новообраної голови творчого угрупування Олени Набок.

На українську землю прийшла повномасштабна війна, але ця боротьба надихає майстрів слова на творчі звершення, вони вселяють у людей віру, силу, надію на Перемогу. У гостинних стінах закладу культури зібралися місцеві поети Олександр Ткаченко, Євгенія Сухина, Володимир Кекух, Анатолій Рева, Надія Шумило, Світлана Романенко, Світлана Корнієвська, Олександр Козубенко, а також гості із сусідньої Сміли – гуморист, актор, член Національної спілки письменників України Володимир Ткаченко та поет, прозаїк, лауреат міжнародних і всеукраїнських конкурсів, член Національної спілки письменників України Ігор Коваленко.

Митці урочисто прийняли до лав літературно-мистецького об’єднання «Натхнення» ім. Олексія Тичка нових членів – набоківчан Ольгу Пикало, Надію Савенкову та Василя Пикала. Перед учасниками марафону виступили краєзнавець і поет Микола Панасенко, письменники Володимир Ткаченко та Ігор Коваленко, керівник об’єднання Олена Набок, потішив піснею місцевий фольклорний колектив «Дзвінкова криниця» (художній керівник бібліотекар Наталія Гуріна). А потім митці ділилися своєю творчість, читали вірші, спілкувалися з аудиторією, яка з теплотою сприймала оте сокровенне, що вилилося в поетичні рядки.

Заступник міського голови Андрій Оверченко подякував майстрам слова за їхній талант та ініціативу, вручив учасникам літературно-мистецького об’єднання «Натхнення» ім. Олексія Тичка подяку Городищенської міської ради.

Незабаром митці продовжать творчі зустрічі у рамках започаткованого марафону в усіх населених пунктах Городищенської громади.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь