A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городищенська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

НА КООРДИНАЦІЙНІЙ НАРАДІ ОБГОВОРИЛИ ПИТАННЯ УПРАВЛІННЯ БАГАТОКВАРТИРНИМИ БУДИНКАМИ, СПЛАТИ ПОДАТКІВ НА НЕРУХОМЕ МАЙНО, РОБОТИ ЗІ ЗВЕРНЕННЯМИ ГРОМАДЯН ТА СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ ДІТЕЙ

Дата: 04.07.2022 14:00
Кількість переглядів: 1001

4 липня міський голова Володимир Мирошник провів координаційну нараду з начальниками структурних підрозділів, керівниками комунальних закладів, установ та підприємств.

Про організацію управління багатоквартирними будинками на території Городищенської громади доповіла головний спеціаліст відділу комунальної власності, ЖКГ та ЦЗ населення виконавчого комітету міської ради Мирослава Скалига. Із грудня 2020 Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо регулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг житлово-комунальні послуги» запроваджені певні зміни у сфері житлово-комунального господарства, зокрема щодо визначення форми управління в багатоквартирних будинках. Було запропоновано в багатоквартирних будинках, у яких не визначено форму управління до 01.01.2021, оголосити і провести конкурс до 01.05.2021, проте термін було продовжено до 01.03.2022.

Нині на території Городищенської громади налічується 53 багатоповерхові багатоквартирні будинки. У вересні минулого року виконавчим комітетом Городищенської міської ради проводилися зустрічі із представниками багатоквартирних будинків, на яких громадянам було роз’яснено зміни в законодавстві та можливі варіанти узаконення дій співвласників багатоквартирних будинків. Станом на сьогодні діють 4 ОСББ, які були створені протягом 2003 по 2013 рік. Інші співвласники багатоквартирних будинків і досі не прийняли рішення про форму управління. Тому при відсутності їхньої ініціативи управління буде здійснюватися управителем, якого буде призначено на конкурсних засадах виконавчим органом місцевої ради. У такому разі ціна послуги з управління багатоквартирним будинком визначається за результатами конкурсу, який проводиться в порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної житлової політики і політики у сфері житлово-комунального господарства, а договір про надання послуг з управління багатоквартирним будинком строком на один рік від імені співвласників підписує уповноважена особа виконавчого органу відповідної місцевої ради, за рішенням якого призначено управителя.

Про стан сплати за нерухоме майно, відмінне від земельних ділянок, поінформував начальник відділу доходів фінансового управління міськради Віталій Мажаренко. При річному плані 3 815 600 грн за І півріччя надійшло 1 666 858 грн, або 43,7%. Найбільшими платниками даного податку є АТ «Укрзалізниця» – 370,0 тис грн, «Монополіум фінанс» – 543,9 тис. грн, Городищенське РайСТ – 181,7 тис. грн, АТ «Укртелеком» – 125,6 тис. грн.

Заборгованість зі сплати податку на майно по юридичних особах складає 67 343 грн (Городищенське АТП – 35050,93 грн, Городищенський маслозавод – 14102,82 грн, «Горизонт ВВ» – 13791,02 грн). Заборгованість зі сплати податку на майно по фізичних особах складає 58 042 грн.

Забезпечення соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах на території громади, стало темою виступу начальника служби у справах дітей Городищенської міської ради Олени Кравченко. На обліку підрозділу перебувають 20 дітей з категорії тих, що опинилися у складних життєвих обставинах, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків. 2 дітей взято на облік за останній місяць. Із метою з’ясування причин неблагополуччя сімей, пошуків шляхів їх усунення та покращення ситуації в родинах, систематично проводиться робота з раннього виявлення, обліку сімей з дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Про заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права громадян на звернення у І півріччі 2022 року доповіла головний спеціаліст загального відділу виконавчого комітету Юлія Кужом. За цей період виконавчим комітетом Городищенської міської ради розглянуто 193 звернення, зокрема 4 колективні.

Найбільшу кількість – 82 звернення – отримано на особистому прийомі міського голови, секретаря міської ради, першого заступника та заступників міського голови, керуючого справами виконавчого комітету міської ради; 66 – надійшло від Черкаського обласного контактного центру, 24 – отримано особисто від громадян, 10 – від Черкаської обласної державної адміністрації, 6 – на електронну адресу міської ради, 3 – на «гарячу лінію» міського голови, 2 – від Черкаської районної державної адміністрації. Зареєстрована 1 петиція, що не набрала необхідну кількість голосів та розглянута як звернення, відповідно до вимог чинного законодавства.

Із заявами, скаргами та пропозиціями, з урахуванням колективних звернень, звернулись 269 осіб, порушено 195 питань. Із них комунального господарства та благоустрою стосувалися 62, соціального захисту населення – 39, земельних відносин – 22, житлової політики – 12 та ін.

За результатами розгляду 57 звернень вирішено позитивно, на 104 дано роз’яснення, 18 – відмовлено, 2 перенаправлено за належністю, 2 звернення, що не підлягають розгляду та вирішенню (повторні), 10 перебуває у стадії розгляду та залишені на контролі.

Особлива увага приділялася вирішенню проблем, з якими зверталися громадяни, що належать до найменш соціально захищених категорій: від внутрішньо переміщених осіб (14), осіб з інвалідністю І,ІІ,ІІІ групи (2), учасника бойових дій, ветерана війни, дитини війни, одинокої матері. Дані звернення розглянуті в першочерговому порядку.

Із питань, які розглянули під час засідання, було дано відповідні доручення.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь