A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городищенська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

ПРО АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ, ЯКІ НАДАЮТЬСЯ ЧЕРЕЗ ЦНАП ПІД ЧАС ВОЄННОГО СТАНУ

Дата: 16.06.2022 09:56
Кількість переглядів: 922

Рішенням Городищенської міської ради від 23 грудня 2020 року №3-26/8 затверджено 276 адміністративних послуг, які надаються через ЦНАП.

Із 24 лютого 2022 року у зв’язку введенням в Україні воєнного стану законодавством були визначені деякі особливості надання адміністративних послуг:

Щодо соціального характеру:

- із 22 березня 2022 року відновлено роботу інформаційної системи «Соціальна громада» для надання статусу та допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам;

- нарахування всіх видів державних соціальних допомог УСЗН проводиться автоматично, крім деяких допомог відповідно до ЗУ «Сім’ям з дітьми», зокрема допомога по вагітності і пологах та при народженні (за особистим зверненням);

- нарахування субсидії з 01.05.2022 проводиться в автоматичному режимі, але на підставі інформації про склад зареєстрованих в житловому будинку осіб;

- здійснюється прийом документів для надання щорічної разової допомоги до 5 травня відповідно до ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Щодо реєстрації нерухомості та державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань

Відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 21.05.2021 №2035/5 «Про внесення змін до Переліку державних реєстраторів та посадових осіб Міністерства юстиції, його територіальних органів, якими в умовах воєнного стану проводиться державна реєстрація юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, державна реєстрація речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» поновлено доступ державним реєстраторам відділу ЦНАП, які в умовах воєнного стану мають право проводити державну реєстрацію.

Адміністраторам ЦНАП відновлено роботу із прийому документів для надання адміністративних послуг.

Щодо заборони або обмеження на вибір місця перебування чи місця проживання осіб на території, на якій діє воєнний стан

Постановою від 29 грудня 2021 року №1450 «Про затвердження Порядку встановлення заборони або обмеження на вибір місця перебування чи місця проживання осіб на території, на якій діє воєнний стан» заборонено здійснювати реєстрацію та зняття з реєстрації місця проживання.

14 березня 2022 року втратила чинність постанова, якою встановлювався порядок та форма видачі довідки про реєстрацію місця проживання та довідки про зняття з реєстрації місця проживання. Після відновлення роботи реєстру територіальної громади підтвердженням зареєстрованого місця проживання буде витяг з QR-кодом.

Нині цей витяг формується засобами відомчої інформаційної системи ДМС України з використанням системи електронної взаємодії державних інформаційних ресурсів через портал ДІЯ після проходження електронної ідентифікації, відповідно до даних реєстру територіальної громади.

Щодо послуг державної інспекції архітектури та містобудування України

17 березня 2022 року адміністраторам ЦНАП відновлено доступ до Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.

Щодо відомостей з державного кадастрового реєстру:

Адміністративні послуги Держгеокадастру не надаються до відновлення доступу до реєстру державному кадастровому реєстратору.

Щодо послуг з державної реєстрації актів цивільного стану

10 червня 2022 року між Городищенською міською радою та Центральним міжрегіональним управлінням Міністерства юстиції (м. Київ) підписано додаткове рішення, щодо надання адміністративних послуг відділу державної реєстрації актів цивільного стану через ЦНАП (після отримання доступу)

Щодо застосування єДокумента

10 березня 2022 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову за № 248 «Деякі питання застосування єДокумента в період дії воєнного стану» та передбачено, що єДокумент є документом, що посвідчує особу в період дії воєнного стану, у формі відображення в електронній формі інформації, що ідентифікує особу та міститься в паспорті громадянина України та в паспорті громадянина України для виїзду за кордон.

Для формування та використання єДокумента особі необхідно встановити мобільний додаток Порталу Дія (Дія) на електронний пристрій.

У разі відсутності оригіналів документів, особа у якої встановлений додаток «ДІЯ» має можливість відсканувати QR-коди (які згенеровані та розміщенні у ЦНАП) та через «Шерінг» передати підтверджені копії документів на електронну пошту спеціаліста ЦНАП.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь