A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городищенська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

ПИТАННЯ ГАЛУЗІ ОСВІТИ: ПРОБЛЕМИ ТА ШЛЯХИ ВИРІШЕННЯ

Дата: 19.05.2022 10:39
Кількість переглядів: 363

Із 10 по 18 травня 2022 року проведено ряд засідань робочої групи з питань оптимізації мережі закладів освіти Городищенської міської ради. У роботі взяли участь міський голова Володимир Мирошник, його перший заступник Олександр Біба та заступник Андрій Оверченко, депутати міської ради, члени профільної комісії, старости населених пунктів, працівники відділу освіти та керівники закладів загальної середньої освіти громади.

Розглянули питання оплати праці педагогів ЗЗСО відповідно до формульного розрахунку державної освітньої субвенції, а також оптимізації мережі закладів освіти. Не могли оминути перспективи – підготовки закладів освіти до роботи в період опалювального сезону на 2022-2023 навчальний рік.

Щодо першого, то учасникам засідання було надано розрахунок освітньої субвенції відповідно до кількості класів та їх наповнюваності, вказано на невідповідність фактичних і розрахункових показників мережі. Тому розгляд наступного питання було логічним і на часі.

Обговорено план оптимізації ЗЗСО громади з урахуванням деталізації термінів виконання та забезпечення необхідних умов для його реалізації. Більшість учасників робочої групи підтримали необхідність вирішення питання оптимізації закладів освіти громади. Усі пропозиції та зауваження, які надходитимуть, будуть обговорені та враховані в подальшій роботі. Необхідно мобілізувати всі зусилля для вироблення алгоритму дій із врахуванням демографічної ситуації, розрахунку освітньої субвенції та воєнного стану у крані.

Процес оптимізації буде відбуватися прозоро, відповідно до чинного законодавства, усі додаткові пропозиції будуть опрацьовані в ході громадського обговорення, тому пропонуємо ознайомитися з інформацією про діяльність закладів освіти в матеріалах, що додаються.

Щодо питання підготовки до опалювального сезону на 2022-2023 навчальний рік, то було розглянуто можливість переходу закладів освіти на альтернативні види опалення, проаналізовано стан, перспектива реконструкції опалювальних систем, котелень та придбання твердопаливних котлів.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь