A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городищенська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

КУЛЬТУРА: НОВІ НАПРЯМКИ РОБОТИ В УМОВАХ ВІЙНИ

Дата: 21.04.2022 13:17
Кількість переглядів: 721

Широкомасштабне вторгнення росії змусило працівників галузі культури Городищенської територіальної громади відкрили для себе нові напрямки роботи.

Із початком війни упорядкували підвальні та півпідвальні приміщення для використання як укриття та бомбосховища, облаштували їх для комфортного перебування людей, оснащували аптечками, водою та продуктами харчування.

Окремі заклади культури створили мережу системи оповіщення для своєчасного інформування про повітряну тривогу.

Без розмов і обговорень підкорилися графіку роботи, адже у приміщеннях, які використовують для захисту, потрібно чергувати цілодобово. Усі розуміють вимоги часу, реалії життя.

Віртуозам, вокалістам, бухгалтерам, хореографам і бібліотекарям довелося опанувати всі нюанси плетіння маскувальних сіток, попередньо виготовивши спеціальні станки. Усього з-під рук працівників культури вийшли 90 сіток для потреб ЗСУ та тероборони.

«Також ми створили волонтерський пункт для збору, сортування та передачі речей на потреби закладам, що забезпечують тимчасове перебування переміщених осіб, – розповідає завідувачка сектора культури Городищенської міської ради Наталія Салій. – Нам приносили одяг, продукти харчування, засоби гігієни, промислові товари, банки та кришки для виготовлення м’ясних консервів. Узагалі кожен працює на перемогу так, як уміє. Хто має хист, в’яже для захисників шкарпетки, шиє балаклави, жилети-розгрузки, державні прапори. Розуміємо, що теж знаходимося на своєрідній передовій, тож взяли участь у тренінгу з надання першої долікарської допомоги».

Окрім нових обов’язків працівники продовжують надавати культурні послуги. Так започатковано культурно-освітню програму для жителів та гостей громади «Все буде Україна». Створено культурний простір для людей, у життя яких увірвалась війна:організовують та проводять тематичні зустрічі, виставки, екскурсії, майстер-класи, кінопокази, арт-терапії та фітнес-терапії, малюнки на асфальті.

«Ми залучаємо фахівців для психологічної реабілітації, формування стресостійкості та інформаційної гігієни для тимчасово переміщених осіб та жителів громади, – продовжує Наталія В’ячеславівна. – Розуміємо, нині такий час, що треба використовувати всі методи й засоби, аби бути корисним державі, підтримати людей, які залишилися без домівок. Допомагати талантом, умінням, добрим словом, організацією важливих зустрічей».

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь