A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городищенська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Суспільно корисні роботи в умовах воєнного стану Шановні клієнти служби зайнятості! Зверніть увагу!

Дата: 04.04.2022 08:12
Кількість переглядів: 603

Під час дії воєнного стану відповідно до пункту 2 частини першої статті 8 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» від 12 травня 2015 року №389 – VІІІ військове командування разом із військовими адміністраціями (у разі їх утворення) можуть самостійно або із залученням органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування запроваджувати трудову повинність для працездатних осіб та залучати їх до суспільно-корисних робіт. Таке рішення доводиться до відому населення через засоби масової інформації.

Правові та організаційні засади залучення працездатних осіб до суспільно-корисних робіт в умовах воєнного стану, а також питання соціального захисту працездатних осіб, що залучаються до виконання, визначені у Порядку залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 13.07.2011 р. № 753.

ТРУДОВА ПОВИННІСТЬ – це короткостроковий трудовий обов’язок на період мобілізації і воєнного часу з метою виконання робіт, що мають оборонний характер, а також ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, які виникли в період воєнного стану та їх наслідків що НЕ ПОТРЕБУЄ ОБОВ’ЯЗКОВОЇ ЗГОДИ ОСОБИ, стосовно якої запроваджується такий трудовий обов’язок.

Суспільно корисні роботи — це тимчасова трудова діяльність працездатних осіб в умовах воєнного стану для виконання робіт оборонного характеру, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, що виникли в період воєнного стану, та їх наслідків, задоволення потреб Збройних сил, інших військових формувань і сил цивільного захисту, забезпечення функціонування національної економіки та системи забезпечення життєдіяльності населення.

Такі роботи не можуть бути пов'язані з діяльністю, спрямованою на одержання прибутку.

До суспільно-корисних робіт залучаються працездатні особи, у тому числі особи, які не підлягають призову на військову службу, які за віком і станом здоров’я не мають обмежень до роботи в умовах воєнного стану, зокрема безробітні та інші незайняті особи.

Отже, ЗАРЕЄСТРОВАНІ БЕЗРОБІТНІ ЗОБОВ’ЯЗАНІ БРАТИ УЧАСТЬ у таких роботах на вимогу військового командування або органів місцевого самоврядування.

У разі відмови без поважних причин від виконання суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану РЕЄСТРАЦІЯ БЕЗРОБІТНОГО ПРИПИНЯЄТЬСЯ.

Обов’язок кожного українця боронити Батьківщину та працювати там, де в цьому є потреба. Закликаємо всіх до виконання громадянського обов’язку й виконання вимог працівників служби зайнятості щодо забезпечення робочими руками підприємств-замовників суспільно корисних робіт. Україна понад усе!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь