A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городищенська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

ДЕПУТАТИ ПРИЙНЯЛИ ЗВЕРНЕННЯ ДО СВЯЩЕННОСЛУЖИТЕЛІВ ТА ПАРАФІЯН УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ МОСКОВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ

Дата: 25.03.2022 11:04
Кількість переглядів: 717

25 березня міський голова Володимир Мирошник провів позачергову сесію Городищенської міської ради. На розгляд було винесено єдине питання: звернення до священнослужителів та парафіян Української православної церкви (Московського патріархату) на території Городищенської міської територіальної громади.

Депутати закликали священників вжити невідкладних заходів зі зміни канонічного статусу храмів та виходу з російського підпорядкування, а парафіян – не підтримувати Московський патріархат.

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Городищенської міської ради до священнослужителів та парафіян

Української православної церкви (Московського патріархату) на території Городищенської міської територіальної громади

Православна церква Московського патріархату в Україні впродовж свого існування на теренах нашої держави виступала знаряддям зросійщення українського народу, досі залишається провідною інформаційною силою у війні, яку веде Російська Федерація проти України.

Для прикриття антидержавної діяльності структури Російської православної церкви на теренах України УПЦ МП присвоїла собі назву «Українська православна церква». Внаслідок цієї умисної маніпуляції мільйони українців зазнають великого ошуканства, оскільки переконані, що ходять до української церкви. Перебування в молитовній та євхаристичній єдності з Московським Патріархатом, навіть після прийняття рішення не поминати за Божественною літургією Патріарха Кирила, виставляє вірних УПЦ перед їхніми друзями, родичами та побратимами ворожими колабораціоністами та зрадниками.

Предстоятель УПЦ (МП) Митрополит Онуфрій і досі згадує Патріарха Кирила за богослужінням, що за церковними канонами робить усіх членів цієї структури опосередкованими учасниками цього згуртування. Гинуть наші діти, тому майбутнє з Росією та РПЦ – неможливе.

Не підлягає поясненню, а тим більше виправданню, те, що центр і осередок Української православної церкви (Московського патріархату) знаходиться в Москві і є складовою частиною, за статутом самої РПЦ, загальної структури Російської Православної Церкви.

На сьогодні не чути благань патріарха до президента РФ про припинення вогню, не чути від нього молитов за український народ, а навпаки – чути його благословення на це беззаконня. У сьогоднішні важкі дні ми бачимо, як об’єднуються люди, партії, різні об’єднання для того, щоб працювати на благо перемоги. Тому і священнослужителі, ті, хто є прикладом для людей, проповідують любов один до одного, мають показати приклад іншим і об’єднатися в єдине ціле для спільної мети. У нас є визнана Православна Церква України, яка служить своєму народу і двері її відкриті для усіх бажаючих та є єдиною канонічною правонаступницею Київської митрополії.

Православна Церква України керується Святим Письмом та Священним Переданням, канонами Православної церкви, Патріаршим та Синодальним Томосом, зберігає внутрішню єдність та закликає духовенство й вірних усі питання, які виникають, обговорювати та вирішувати в дусі заповіданої Господом нашим Ісусом Христом братньої любові, уникаючи розпалення ворожнечі, протистоянь та розділення, а не зомбує вірних сектантськими методами.

Зважаючи на вищевикладене, враховуючи потурання російській владі, із метою консолідації українського народу закликаємо священнослужителів Українських православних церков Московського патріархату, розміщених на території Городищенської міської територіальної громади, вжити необхідних заходів щодо зміни канонічного статусу церкви та виходу з Московського патріархату. Парафіян зазначеної церкви закликаємо не підтримувати Московський патріархат. Хочеться вірити, що між вами є свідомі люди, які здатні керуватися власним розумом. Знайдіть у собі мужність сказати «НІ» так, як це зробили багато вірних священників ще у 2018-2019 роках, і ми в єдності переможемо ворога.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь