A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городищенська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

УВАГА! АКТУАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ

Дата: 24.03.2022 14:14
Кількість переглядів: 367

Станом на 23 березня 2022 рокув Городищенській районній філії Черкаського обласного центру зайнятості на обліку як безробітні перебувають 650 осіб. З початку року працевлаштовано 65 осіб. Призвані на альтернативну чи військову службу та працевлаштовані у військовій галузі 32 особи. Фото без опису

Кабінет Міністрів України ухвалив Постанову від 19 березня 2022 року №334 “Деякі питання реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, нарахування та виплати допомоги по безробіттю на період дії воєнного стану”. У документі визначено можливі способи подачі заяви для набуття статусу безробітного та призначення допомоги по безробіттю: -через «Портал Дія», зокрема через мобільний додаток «Порталу Дія»; -особисто в центрі зайнятості; -за допомогою засобів телекомунікаційного зв'язку.

 Реєстрація безробітного може припинятися у разі невідвідування (не підтвердження наміру перебування у статусі безробітного) без поважних причин центру зайнятості протягом 30 робочих днів з дати прийняття рішення про таке відвідування або з дати останнього підтвердження перебувати у статусі безробітного. Також у документі передбачається припинення реєстрації безробітного в разі його відмови від виконання суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану.

 Ще нововведеною вимогою часу є те, що роботодавці зможуть отримувати компенсацію витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Такі зміни стали можливі завдяки ухваленню Постанови Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 року №331. Так, у документі зазначається, що компенсація витрат надається роботодавцю за кожну працевлаштовану особу на умовах строкового або безстрокового трудового договору (контракту), гіг-контракту, зокрема за сумісництвом. Зі свого боку роботодавець має перебувати на обліку як платник єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Важливою умовою є подання податкової звітності за IV квартал 2021 р. або річної звітності за 2021 рік. Розмір встановленої зарплати працівника не може бути нижчим за розмір мінімальної, встановленої законодавством. Щомісячна компенсація становить 6500 гривень за кожну працевлаштовану особу.

«Закликаємо всіх роботодавців, які працевлаштовують на роботу внутрішньо переміщених осіб, подавати заяви через “Портал Дія” або звертатися до центрів зайнятості. Ми завжди готові до співпраці, наша мета – допомогти людям знайти роботу та підтримати бізнес в умовах воєнного часу. Дякуємо уряду і Міністерству економіки за своєчасні ініціативу та підтримку», - наголосила директорка Державного центру зайнятості Юлия Жовтяк.

Cпільно з обласною службою зайнятості у Черкаській області створили телеграм-канал, який допомагатиме знайти роботу. Як працюватиме телеграм-канал: роботодавець залишає актуальну заявку (вона проходитиме модерацію), а люди, які шукають роботу, зможуть зателефонувати за контактками, які залишить роботодавець.

Усі ініціативи запроваджуються з метою запуску економіки країни, щоб бізнес працював і наповнював бюджет України.

Додатково нагадуємо, що корисну та актуальну інформацію ви можете дізнаватись на фейсбук-сторінці Городищенської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості, наших інформаційних колонках на сайтах громад, сторінці ДСЗ.

Щодо наявних вакансій, роботодавців, які бажають надати переваги працевлаштуванню осіб, постраждалих внаслідок військових дій просимо звертатись безпосередньо за консультаціями до фахівців Городищенської районної філії ЧОЦЗ.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь