A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городищенська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Інформація про роботу відділу земельних відносин , екології та раціонального природокористування Городищенської міської ради за 2021 рік та перспективи розвитку на 2022 рік.

Дата: 24.03.2022 10:38
Кількість переглядів: 476

Головною складовою в роботі Городищенської ОТГ є наповнення бюджету громади. Одним з основних джерела надходжень є сплата за використання земельного фонду.

На даний час земельним відділом проведено моніторинг використання землі Городищенської ОТГ. Дана інформація була розміщена у засобах масової інформації : газеті та на сторінці Фейсбук Городищенської міської ради.

По кожному старостинському окрузі проаналізовано проведену роботу а саме : скільки було розглянуту заяв та надано рішень сесій про надання дозволів та затвердження проектів відводів земельних ділянок.

Всього по ОТГ за 2021 рік було розглянуто 2289 заяви про використання земельних ділянок , надано земельних ділянок під ОСГ та садівництво 172,4187 га, передано в орендні відносини 155,235 га, передано в приватну власність воїнам АТО 51 земельна ділянка загальною площею 87 га.

Інформація про роботу відділу земельних відносин , екології та раціонального природокористування Городищенської міської ради за 2021 рік та перспективи розвитку на 2022 рік.року становила 10 млн 564тис 320грн.

За 2021 рік до бюджету Городищенської міської ради надійшло 16млн 753тис 404 грн. платежів за земельні ділянки, з них:

земельного податку з юридичних осіб – 6млн 437 тис 830 грн.;

земельного податку з фізичних осіб - 783 тис 318 грн.;

оренда плата з юридичних осіб – 7млн 631 тис.501 грн.;

орендна плата з фізичних осіб - 1млн 900тис 754грн.

На даний час основним резервом наповнення бюджету в питанні оподаткування та орендних відносин є легалізація земель, які використовуються без правоустановчих документів сільгосптоваровиробниками всіх форм власності , одноосібниками, підприємцями та громадянами.

Особливо звертається увага на землі запасу та резерву , сінокоси та пасовища, водні об’єкти, земельні ділянки , на яких розміщена нерухомість (магазини, мафи, торгові точки).

Із 26 травня 2022 року виконавчим радам громад будуть надані делеговані повноваження державного контролю по самовільно занятим земельним ділянкам , їх використання за цільовим призначенням , боротьби з бур’янами. Для цього відповідні ради будуть поновлені, прийняті окремі рішення;

У Верховній Раді Україні зареєстровано проект 6289 «Про внесення змін до земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо розширення прав постійного користування земельними ділянками».

Одним із речових прав на земельні ділянки є право постійного користування земельними ділянками.

Заручниками ситуації стали тисячі громадян та юридичних осіб , які набули право постійного користування землею до 2022 року.

На даний час вони – з одного боку (ст.92 Земельного кодексу України) не можуть бути суб’єктами такого права, а з іншого це не є підставою для припинення права (ст.141 Земельного кодексу України). Така ситуація спричиняє конфлікт землекористувачів з органами влади.

Законопроект пропонує встановлення порядку переоформлення існуючих прав постійного користування на інші речові права. Згідно цього порядку фізичні та юридичні особи приватного права матимуть можливість переоформити право постійного користування на право оренди строком до 50 років,а також вилучити земельні ділянки із 30-ти річним розстроченням платежу.

Законопроект дозволить :

- захистити права фізичних та юридичних осіб приватного права , яким належить право постійного користування земельними ділянками;

- збільшити доходи до місцевих бюджетів з орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності;

- зменшити корупцію у сфері управління земельними ділянками державної та комунальної власності.

Хочу також зазначити ,що робота відділу земельних відносин , екології та раціонального природокористування , земельних комісій, депутатського складу Городищенської міської ради , керівництва Городищенської міської ради направлена на забезпечення законодавчо прозорого використання земельних ресурсів та конструктивної роботи в питаннях справедливого розгляду заяв громадян та прийняття законних рішень.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь