Городищенська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Канівське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області інформує

Дата: 13.01.2022 11:41
Кількість переглядів: 389

Фінансова допомога Уряду значно скоротила заборгованість Фонду з фінансування матеріального забезпечення

 

За підсумками листопада 2021 року на рахунок Фонду соціального страхування України надійшло 2,682 мільярда гривень частки ЄСВ. В той час як потреба у видатках на допомоги і страхові виплати (без врахування адмінвидатків) за цей же період склала 5,426 млрд гривень, враховуючи заборгованість з фінансування лікарняних, декретних і допомог на поховання, що накопичилась на початок місяця.

Отже, перевищення потреби у видатках над фактичними доходами Фонду, склало понад 2,7 мільярда гривень.

Бюджет Фонду соціального страхування України майже повністю складається з частки ЄСВ. Увесь обсяг сплаченого єдиного внеску розподіляється між ФССУ, Пенсійним фондом і Фондом соцстрахування на випадок безробіття відповідно до визначених Урядом пропорцій. Так, до бюджету ФССУ надходить частка ЄСВ у розмірі 9,5727% від 100% обсягу єдиного внеску.

У зв’язку із значним зростанням кількості лікарняних листків, які передаються до Фонду на оплату, а також через системне зменшення упродовж декількох років відсотку частки ЄСВ, яка направляється до бюджету ФССУ (загалом майже на 5%, що у грошовому еквіваленті розрахунково дорівнює близько 16 млрд. грн. недоотриманих коштів), сьогодні наявні затримки у фінансуванні матеріального забезпечення.

Однак попри наявні затримки у фінансуванні матеріального забезпечення, усі види виплат надаються ФССУ у повному обсязі.

Рішенням Уряду України в грудні 2021 року було виділено фінансову допомогу у розмірі 1,75 млрд. гривень, яка дозволить погасити більшу частину заборгованості із фінансування допомог по тимчасовій втраті працездатності, а також по вагітності та пологах.

Так, станом на 12 січня 2022 року Канівським відділенням УВД ФССУ у Черкаській області спрямовано на рахунки роботодавців кошти для здійснення ними виплат допомог за заявами-розрахунками, поданими по 21 грудня 2021 року включно. Отже, завдяки фінансовій допомозі держави, вдалося значно скоротити заборгованість з виплат за листками тимчасової непрацездатності.

Нагадаємо, аби працівники могли слідкувати за станом фінансування онлайн, щоденно у телеграм-каналі Фонду https://t.me/socialfund публікуються дані про суми і напрями виплат за тегом #фінансування_оперативно. Дата фінансування прямо залежить від дати подання заяви-розрахунку за листком непрацездатності як для паперових, так і для е-лікарняних. Дізнатись точну дату подання заяви-розрахунку працівники можуть у своїй бухгалтерії або у відділенні Фонду за місцем реєстрації роботодавця. Для цього потрібно буде назвати свій ідентифікаційний код.

 

За консультаціями з приводу надання матеріального забезпечення застрахованим особам можна звертатися до Канівського відділення УВД ФССУ у Черкаській області за адресою: м. Канів, вул. Героїв Дніпра, 41-ж, або за тел. 3-21-14, 3-12-83.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь