A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городищенська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ЗАСТРАХОВАНІЙ ОСОБІ

Дата: 06.01.2022 09:19
Кількість переглядів: 399

В інтересах Вашого соціального захисту Пенсійний фонд Черкащини інформує, що відповідно до ст. 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» від 09.07.2003 № 1058-IV (далі – Закону) право на призначення пенсії за віком мають особи після досягнення віку, визначеного цією статтею, та наявності страхового стажу визначеного Законом.

Статтею 24 Закону страховий стаж визначено як період (строк), протягом якого особа підлягає загальнообовязковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісяця сплачені страхові внески в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок.

Мінімальний страховий внесок  це сума коштів, що визначається розрахунково як добуток розміру мінімальної заробітної плати і розміру єдиного внеску на загальнообовязкове державне соціальне страхування, встановлених законом, на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід).

Перевірити наявність та тривалість свого страхового стажу застраховані особи можуть декількома способами. Проте, найкращий із них – зареєструватись користувачем вебпорталу Пенсійного фонду України (http://portal.pfu.gov.ua).

На розмір заробітної плати впливає багато факторів (тривалість робочого часу, характер виконуваних робіт, фінансовий стан підприємства), проте слід пам’ятати, що основою для обчислення розміру пенсії за віком є заробітна плата (дохід) застрахованої особи, визначена відповідно до статті 40 Закону, з якої обчислюється пенсія, та коефіцієнт страхового стажу.

Звертаємо увагу, для обчислення пенсії враховується заробітна плата за весь період страхового стажу починаючи з 1 липня 2000 року, за який були сплачені страхові внески. Заробітна плата (дохід) за період страхового стажу з 1 липня 2000 року враховується для обчислення пенсії за даними, що містяться в реєстрі застрахованих осіб.

Отримуючи заробітну плату менше мінімальної працівник занижує свій власний коефіцієнт заробітної плати, що негативно впливає на розмір майбутньої пенсії.

Наголошуємо, що всі застраховані особи можуть зареєструватись користувачами вебпорталу, адреса якого в мережі Інтернет http://portal.pfu.gov.ua.

Наразі вебпортал дає можливість переглянути всі свої звернення до органів Фонду, стан їх обробки, подати заяву на призначення та перерахунок пенсії, переглянути свою електронну пенсійну справу та дані електронної персональної облікової картки застрахованої особи за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП), скористатись іншими функціями, перелік яких постійно розширюється. 

Головне управління

Пенсійного фонду України

в Черкаській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь