A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городищенська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

ІНФОРМАЦІЯ ПРО ХІД ВИКОНАННЯ РІШЕННЯ МІСЬКОЇ РАДИ ВІД 23.12.2020 Р. №3-6/8 «ПРО ПРОГРАМУ ФІНАНСОВОЇ ПІДТРИМКИ ТА ЗМІЦНЕННЯ МАТЕРІАЛЬНО-ТЕХНІЧНОЇ БАЗИ КО «ГОЛОС ГОРОДИЩИНИ» ГОРОДИЩЕНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ НА 2021 – 2023 РОКИ»

Дата: 08.12.2021 14:26
Кількість переглядів: 385

Метою Програми є забезпечення жителів громади оперативною інформацією про громадське-політичне, соціальне, економічне, культурне, спортивне і релігійне життя Городищини, України та світу через створення і розповсюдження інформаційних,інформаційно-аналітичних, публіцистичних, просвітницьких і релігійних радіопередач, передач прямого ефіру.Фото без опису

Програма забезпечує інформаційні завдання, визначені в Статуті комунальної організації «Голос Городищини», створює умови для запобігання маніпуляціям, поширенню неперевіреної та упередженої інформації. За оперативністю інформування, радіо випереджає всі інші види ЗМІ.

Програмна концепція мовлення – 24 год. на добу. Частка програм (передач власного виробництва) – 10 год на добу (41,6%).

Транслювання радіопередач: 24 год. на добу, 8760 год. щорічно.

А саме:

1) Інформування громадян щодо діяльності місцевих органів влади. Відповідно до концепції мовлення щоденна кількість передач становить 90 хв.

· вартість – 1сек. – 20 коп., а 1 хв. – 12 грн;

· один день – 1080 грн (90 хв. х 6 грн);

· 365 днів х 1080 грн= 394200 грн.

До важливих програм належить і інформаційна програма «Новини громади», в якій ми розповідаємо про життя громади, слухачі мають змогу почути офіційну інформацію, коментарі експертів та актуальні інтерв’ю перших осіб громади;

2) Створення і розповсюдження культурно-мистецьких, публіцистичних, просвітницьких і релігійних передач. У нашому ефірі понад 10 різноманітних програм та проєктів, які охоплюють різні категорії слухачів:

«Україна Інкогніто» – програма, в якій ми розповідаємо про невідомі факти або ж маловідомі події та цікавих особистостей, що творять сучасну історію громади.

Також до уваги слухачів, пізнавальні програми: «Подорожі вулицями світу», поради про домашніх улюбленців, інформація зі світу авто.

Для тих, хто хоче вдосконалити свої знання з української мови, – програма «Говоримо українською правильно».

І програма, яка отримала найбільше позитивних відгуків від господинь, – «Що у нас на обід», в якій розповідається про культуру, походження та приготування страв.

Також у планах створення нових проєктів.

Відповідно до концепції мовлення щоденна кількість передач становить:

- 157 хв. Вартість 1 сек. – 20 коп, 1 хв. – 12 грн;

- 157 хв. х 12 грн = 1884 грн;

- 365 дн. х 1884 грн = 687660 грн.

3) Комерційна вартість реклами, оголошення, привітань, виконання статутних зобов’язань КО «Голос Городищини» становить: 1 сек. – 1 грн, вартість вітання – 100 грн.

4) Робота в ефірі в нічний час 8 год. 23 хв. складає в рік 50000 грн (транслювання).

КО «Голос Городищини» у 2021 році на виконання даної програми отримала 420 тис. грн. фінансової підтримки. За одинадцять місяців редакція заробила 167 тис. грн.

Наші видатки – 608 тис грн:

- заробітна плата – 471 тис. грн;

- нарахування на фонд з/п – 78 тис. грн;

- комунальні послуги – 3 тис. грн;

- телекомунікаційні послуги – 49 тис. грн;

- інші витрати – 7 тис грн, зокрема переоформлення ліцензії – 2,3 тис. грн.

За 2021 рік власними силами була проведена реконструкція самої студії

(матеріали ми закупили за кошти, що заробили під час виборів 2020 р., а ремонтні робити виконували власноруч, у вихідні дні, без оплати за здійснені роботи). Сьогодні ми маємо сучасну студію із звукоізоляцією, професійним освітленням, маємо змогу проводити прямі ефіри з відеотрансляцією в Інтернет.

Як бачимо, фінансова підтримка дала змогу працювати, стверджуватися, популяризуватися, за що дуже вдячні місцевій владі, депутатам міської ради, виконкому.

25 листопада 2021 року ми взяли участь у конкурсі Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на вільні радіочастоти в с. Озірна Звенигородського району та території Ватутінської, Звенигородської міських, Єрківської селищної, Шевченківської сільської територіальних громад Звенигородського району на частоті 87,9 МГц і виграли його. Маємо намір і бажання розвивати місцеве радіомовлення, поширювати та популяризувати власний продукт, створювати місцевий контент відповідно до умов Ліцензії та маємо амбіції стати найпопулярнішим радіо громади на території Черкаської області.

Час мовлення 24 год. на добу передбачає штат 10 – 12 осіб. У нашій організації сьогодні працює 4 особи, із них 3 творчих працівники на одне створене робоче місце. Тому маємо проблеми з реалізацією нових програм і проєктів.

Програмна підтримка передбачає і збільшення матеріально-технічної бази КО «Голос Городищини», але враховуючи далеко не простий час і фінансові проблеми громади, розширюємо територію мовлення з метою збільшення власних зароблених коштів.

Враховуючи вищесказане, вважаю, що Програма фінансової підтримки та зміцнення матеріально-технічної бази КО «Голос Городищини» є дієвою.

Коштами, виділеними під цю програму, користується кожний член громади: лікарі, вчителі, фермери, молодь, які є слухачами «Голосу Городищини» 24 години на добу.

Галина Діхтяр,

головний редактор


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь