A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городищенська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

У ЗАКЛАДИ ОСВІТИ ГОРОДИЩЕНСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ – ПЕРШИХ В ЧЕРКАСЬКІЙ ОБЛАСТІ – ВІДНОВИЛИ ГАЗОПОСТАЧАННЯ

Дата: 04.11.2021 16:27
Кількість переглядів: 461

Городищенської міською радою спільно з відділом освіти протягом тривалого часу було вжито ряд заходів, щоб, незважаючи на  ситуацію, яка склалася на ринку блакитного палива, якнайшвидше розпочати опалення закладів освіти громади.  Із вересня прийшло тепло в ті з них, які мають твердопаливні котли, іншим же довелося чекати.
Ціна на газ для бюджетних установ тоді зросла більше ніж втричі. Постачальники газу у зв’язку з цим надіслали відділу освіти 18 додаткових угод. Тому попри те, що договір діяв до кінця 2021 року, було прийнято рішення про його розірвання. Сенсу тягнути час не було: сума залишалася та сама, а ліміти катастрофічно зменшувалися, їх вистачило б лише на два тижні опалювального сезону.
Було скликано комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Городищенської міської ради, де розглянули це питання. Вирішили доручити начальнику відділу освіти Наталії Жовталюк із метою уникнення аварійних ситуацій та непередбачуваних наслідків в особливий (опалювальний) період терміново провести закупівлю природного газу за переговорною процедурою на період проведення відкритих торгів.
Якраз у цей час Кабінет Міністрів, органи місцевого самоврядування та НАК «Нафтогаз України» підписали меморандум щодо стабільного проходження опалювального сезону. Один із пунктів документа – зобов’язання «Нафтогазу» забезпечити безперебійне постачання блакитного палива для бюджетних організацій за зниженою ціною, яку було зафіксовано на рівні 13,66 грн за кубометр.
Нині процедуру завершено, переможцем стала компанія «Нафтогаз Трейдинг»,  договір відносини з якою триватимуть до кінця 2022 року. Ціна вже не лякає – 16 544 грн за 1 тисячу кубометр. Газ дали, тож всі школи та садочки опалюються, належний температурний режим дотримано.
Слід зауважити, що саме заклади освіти Городищенської територіальної громади, що опалюються блакитним паливом, стали першими області, кому почали постачання газу, згідно з меморандумом.
Цьому досягненню передувала кропітка щоденна праця, над позитивним вирішенням цієї проблеми працювали спільно Городищенська міська рада та відділ освіти. Не було дня, аби її не обговорювали, не контролювали, не докладали зусиль, щоб у садочки та школи прийшло довгоочікуване тепло.
Окремо дякуємо працівникам Городищенської дільниці Шполянського відділення АТ «ЧЕРКАСИГАЗ» та керівникові Петру Турлу за оперативне та професійне підключення закладів освіти до газопостачання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь