A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городищенська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

НА ЗАСІДАННІ КОМІСІЇ ТЕБ І НС РОЗГЛЯНУЛИ ПИТАННЯ ЗАПОБІГАННЯ НАДЗВИЧАЙНІЙ СИТУАЦІЇ У ЗВ’ЯЗКУ З МОЖЛИВИМ ЗРИВОМ ПОЧАТКУ ОПАЛЮВАЛЬНОГО СЕЗОНУ

Дата: 01.10.2021 18:22
Кількість переглядів: 527

Сьогодні відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Городищенської міської ради.

На розгляд винесли одне, але важливе питання – про заходи щодо запобігання виникнення надзвичайної ситуації у зв'язку з можливим зривом початку опалювального сезону в комунальних закладах освіти, культури, медицини та інших комунальних закладах і установах Городищенської міської ради.

Начальник відділу освіти Городищенської міської ради Наталія Жовталюк та завідувачка сектора культури Городищенської міської ради Наталія Салій повідомили, що, відповідно до вимог Закону України «Про публічні закупівлі», процедура відкритих торгів щодо закупівлі природнього газу для забезпечення безперебійного постачання для закладів освіти та культури нашої громади на опалювальний сезон 2021 року була своєчасно розпочата, проте через відсутність учасників не відбулася. Наступні процедури відкритих торгів з придбання природного газу за своєю тривалістю та у зв'язку зі значними коливаннями цін на ринку природного газу не можуть забезпечити своєчасність початку опалювального сезону, що спричиняє зниження температури у приміщеннях.

Бюджетом Городищенської територіальної громади передбачені кошти на фінансування закладів освіти та культури, оплату енергоносіїв,  зокрема природнього газу і твердого палива. Однак для закупівлі блакитного палива потрібно пройти процедуру відкритих торгів, а це розтягнеться в часі.

Відсутність постачання газу для закладів освіти й культури призведе до негативних наслідків та надзвичайної ситуації місцевого рівня, що створить соціальну напругу.

Директор КНП «Городищенське медичне об'єднання» Віталій Гейко поінформував, що закладом здійснено всі необхідні заходи щодо проведення закупівлі, проте, внаслідок коливань ціни на газ, а відповідно і на деревину, придбання дров провести не вдалося, відбулися два тендери, які результатів не дали. Тому запущено наступний тендер, який триватиме певний період. А у відділеннях стаціонару, де пацієнти й персонал перебувають цілодобово, дуже холодно.

Враховуючи викладені вище обставини, із метою забезпечення належного функціонування закладів культури, медицини, освіти, всіх підрозділів, закладів та установ Городищенської міської ради, уникнення технічних проблем, пов'язаних із виходом із ладу систем опалення, відповідно до пункту 3 частини 2 статті 35 Закону України «Про публічні закупівлі» та додержання Державних санітарних правил і норм влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного  процесу необхідним є проведення переговорної процедури для придбання твердого палива і природного газу. Оскільки наслідком затримки початку опалювального сезону закладів освіти, культури, медицини, інших підрозділів, закладів та установ Городищенської міської ради є надзвичайна подія, що ставить під загрозу зриву освітнього, лікувального та інших процесів та здоров’я дітей, пацієнтів а також пошкодження комунального майна, усе це підпадає під обставини непереборної сили.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2004 № 368 «Про затвердження порядку класифікації надзвичайних ситуацій  техногенного та природнього характеру за їх рівнями» і класифікаційних ознак надзвичайних ситуацій, затверджених наказом МНС України №658 від 06.08.2018, відключення систем опалення  призведе до надзвичайної подій об’єктового чи місцевого рівня.

Таким чином, виникають особливі економічні та соціальні обставини, які унеможливлюють дотримання закладами освіти, культури, медицини, підрозділами закладів та установ Городищенської міської ради температурного режиму за обставинами, що не залежать від дій та волі сторін.

Враховуючи викладені вище обставини, із метою забезпечення належного функціонування закладів освіти, культури, медицини, інших підрозділів, закладів та установ Городигценської міської ради відповідно до пункту 3 частини 2 статті 35 Закону України «Про публічні закупівлі» та додержання Державних санітарних правил і норм влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу,

Комісія вирішила:

1. Доручити начальнику відділу освіти та завідуючці сектора культури Городищенської міської ради з метою уникнення аварійних ситуацій та непередбачуваних наслідків в особливий (опалювальний) період терміново провести закупівлю природного газу та твердого палива за переговорною процедурою на період проведення відкритих торгів.

Термін – негайно.

2. Доручити директору КНП «Городищенське медичне об'єднання» Городищенської міської ради з метою уникнення аварійних ситуацій та непередбачуваних наслідків в особливий (опалювальний) період терміново провести закупівлю твердого палива за переговорною процедурою на період проведення відкритих торгів.

Термін – негайно

3. Доручити головному спеціалісту фахівцю з питань державних закупівель юридичного відділу Городищенської міської ради Білан Г.В. з метою уникнення аварійних ситуацій та непередбачуваних наслідків в особливий (опалювальний) період терміново провести закупівлю природного газу та твердого палива за переговорною процедурою на період проведення відкритих торгів.

Термін – негайно.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь