A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городищенська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

КРАЄЗНАВЧОМУ МУЗЕЮ ПЕТРА ТА СЕМЕНА ГУЛАКІВ-АРТЕМОВСЬКИХ ВИПОВНИЛОСЯ 55 РОКІВ

Дата: 10.09.2021 15:28
Кількість переглядів: 315

10 вересня відзначили 55-річний ювілей  краєзнавчого музею видатних земляків Петра і Семена Гулаків-Артемовських.Фото без опису

Спочатку ведучі заходу Юрій Гайдамака та Світлана Грицай ознайомили присутніх з історією закладу, перегорнули кілька важливих сторінок його непростої історії.

Потім, у рамках святкування, доктор філологічних наук, професор, член Національної спілки письменників та Національної спілки журналістів України, голова Черкаської спілки письменників Володимир Поліщук і керуюча справами міської ради Оксана Сенецька нагородили дипломом та грошовою премією переможця започаткованого у 2020 році Всеукраїнського літературного конкурсу творів гумору і сатири імені Петра Гулака-Артемовського Івана Дубініна. Заступник міського голови Андрій Оверченко вручив подяку Городищенської міської ради за багорічну сумлінну працю, вагомий внесок у розвиток культури Городищини та з нагоди 55-ої річниці створення краєзнавчого музею Петра та Семена Гулаків-Артемовських директору закладу Аллі Сухорученко.

Перед учасниками зібрання виступили завідувачка сектора культури Городищенської міської ради Наталія Салій, доктор філологічних наук, професор, член Національної спілки письменників та Національної спілки журналістів України, голова Черкаської спілки письменників Володимир Поліщук, композитор, історик, старший науковий співробітник музею театрального, музичного та кіномистецтва (м. Київ), член Національної спілки композиторів України Антон Кармазін, член літературно-мистецького об’єднання   «Натхнення» Іван Чорнозуб, поети Катерина Вербівська та Сергій Ткаченко, учителька української мови і літератури Городищенського ЗЗСО І – ІІІ ст. №2 Марія Мельник, директор музейного закладу Алла Сухорученко.

Це був душевний, сповнений щирих вітань та побажань захід. Гості оглядали експозиції з цікавістю та захопленням, адже для частини з них це було перше побачення з історією Городищини. Підсумовуючи, варто наголосити: мало пишатися славетними земляками, гідним минулим рідного краю, усе це треба берегти, плекати, збирати та примножувати, щоб передати нащадкам, щоб проростити в їхніх душах зерна патріотизму, добра, гордості за землю батьків.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь