A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городищенська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Сьогодні в Городищенській міській раді відбулася зустріч із аграріями громади.

Дата: 02.09.2021 08:33
Кількість переглядів: 327

Першим розглянули питання сплати орендної плати та ПДФО сільгоспвиробниками різних форм власності. Міський голова Володимир Мирошник, його заступник Наталія Сенкевич та начальник відділу земельних відносин, екології та раціонального природокористування  Павло Попович звернулися до орендарів земельних часток із проханням вчасно розрахуватися з пайовиками і збільшити орендну ставку до 12%. Є аграрії, які сплачують орендодавцям за ставкою 4,5%, тому їх попросили переглянути своє ставлення, щоб усі люди були в однакових умовах і не виникало питань рейдерства й подібних проблем.

Було проведено аналіз оперативної інформації щодо сплати орендної плати. Відзначено, що такі сільгоспвиробники,як ТОВ «НВФ «Урожай», ТОВ «Черкаси –Дніпро Агро», ПСП «АФ «Шульц», ФГ Жугана І.М., Гарагая В.В., «Фахман-2006» уже розрахувалися з пайовиками на 50%.

Інспектор відділу земельних відносин, екології та раціонального природокористування  Ольга Бабич поінформувала про стан сплати земельного податку. У 2021 році його було нараховано на суму 612351 грн 78 коп.  (4696 платіжних повідомлень). За липень-серпень було сплачено 367380 грн 83 коп. (60%). 

Також нараховано 494057 грн 66 коп. орендної плати з фізичних осіб. Борг за 2020 рік  становить 210473 грн. Усього сума до сплати – 704531 грн.  За липень-серпень надійшло 403083 грн  67 коп.

Обговорили законність використання земельних ділянок орендарями РайСТ та підприємців. Справа в тім, що таких багато, особливо, що належать споживчому товариству. Під час наради звернули увагу на те, що землю потрібно переоформлювати, укладати договори оренди і сплачувати податок.

Триває кампанія з надання земельних ділянок воїнам АТО. У громаді  вже реалізували своє право 54 громадяни: Валява – 32 особи, Петропавлівка – 5, Дирдин та Орловець  –  по 2, Хлистунівка – 6, Городище – 7. Нині готують до передачі ще 17 ділянок.

Розглянули також питання міжпайових шляхів, які є на картах, але фактично їх орендарі використовують незаконно. Тож нині постало питання легалізації та сплати коштів.

Також на порядку денному – суборендні відносини у сфері землекористування. Є багато земель особистих селянських господарств, які не використовують законні власники або вони є неуспадкованими. Деякі заростають бурянами, а є такі, що обробляють  нелегально, а податки не сплачують. Висловлено пропозицію  вивчити це питання  і звернутися до народних депутатів України із проханням на законодавчому рівні врегулювати земельні відносини цього напрямку.Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь