Городищенська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

МІНІНФРАСТРУКТУРИ ВІДМОВИЛО У ПРИЄДНАННЯ ВУЛИЦЬ ГРОМАДИ ДО ПЕРЕЛІКУ ДОРІГ ДЕРЖАВНОГО ЗНАЧЕННЯ

Дата: 06.08.2021 15:35
Кількість переглядів: 416

26 червня цього року Городищенська міська рада надіслала листа Міністерству інфраструктури України щодо можливості передачі ділянок вулиць і доріг територіальної громади, які суміщаються з автомобільними дорогами загального користування державного значення  Т-24-1 Городище – Шпола – Новоукраїнка – Бобринець – Устинівка та Т-24-08 Шевченкове – Городище/Н-16/ у державну власність, до сфери управління Укравтодору. Фото без опису

І от 3 серпня надійшла відповідь із відмовою. Прийняття  рішення передбачало погодження з Укравтодором, який категорично відхилив пропозицію. Серед  аргументів, зокрема, насиченість вулиць міськими комунікаціями для забезпечення життєдіяльності населених пунктів, (водопровід, газопровід тощо), які створюють цілісний майновий комплекс, необхідний для їхнього функціонування та ремонту. Крім того, на узбіччях є об’єкти міської інфраструктури, що унеможливлює зміну під параметри автомобільних доріг загального користування державного значення.

Тож тепер вулиці Чехова, Героїв Чорнобиля, Кожедуба, 1-го Травня і частину Покрівської міська рада буде змушена ремонтувати за кошти громади, хоча користуються дорогами не лише жителі ТГ. Наприклад, саме фурами розбили поворот біля переїзду по Героїв Чорнобиля. Ремонт цієї ділянки коштуватиме немало-небагато, а приблизно 1 млн грн. Ось тут і міг би підтримати державний бюджет, хоча б на умовах спів фінансування.

Це проблема не лише Городищенської теиторіальної громади, а і всіх населених пунктів, які мають вдале географічне розташування. За зручне транспортне сполучення доводиться платити, у нашому випадку – витрачати кошти на ремонт ділянок, які мають значне навантаження, бо ж фактично належать до загального користування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь