A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городищенська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

ФУТБОЛІСТИ «ЮНОСТІ» ВИБОРОЛИ СРІБЛО ПРЕСТИЖНИХ ЗМАГАНЬ

Дата: 03.08.2021 12:27
Кількість переглядів: 755

Уже більше 20 років команда «Юність» ФОСК «Колос» (тренер Олександр Яремчук) бере участь у престижних футбольних змаганнях, які проходять у м. Скадовську. За цей час посідали призові місця, траплялися і розчарування. Проте все це – неоціненний досвід для юних гравців, матчі допомагають пройти спортивний вишкіл на одному з найкращих полів України й помірятися силами з найсильнішими суперниками. Фото без опису

Цьогоріч із 26 по 31липня на Херсонщині проходили Всеукраїнські фінальні змагання Чемпіонату ГО ВФСТ «Колос» «Золотий колос». Гравці «Юності» 2007-2008 років народження були серед 30 учасників, які прибули на південь України, щоб випробувати свої сили й поборотися за омріяний кубок. Наша команда була єдиною від Черкаської області, саме на її базі була сформована збірна регіону, адже положення дозволяє участь 5 гравців з інших ФК.

Учасники були розподілені шляхом сліпого жеребкування на 8 груп, змагання відбувалися за коловою системою.

Вихованці Олександра Яремчука в першій грі з командою ДЮСШ м. Баранівки Житомирської області зіграли внічию. У другій розгромили господарів поля з рахунком 4:1. Третя також завершилася перемогою городищан: футболісти з м. Лубен поступилися нашим 2:1. «Юність» із першого місця вийшла у плей офф.

У 1/8 зустрілися з командою «Новий Буг» Миколаївської області, матч завершився перемогою представників Черкащини  з рахунком 3:1. У ¼  знову змагалися із представниками Миколаївщини – футболістів «Надії» розгромили 4:0. У півфіналі обіграли «Джарилгач» зі Скадовська – 4:2. Ніхто не міг повірити, що городищани настільки сильні суперники, тож почалися навіть перевірки СБУ. Звичайно, у нашої команди все було за правилами, тож незадоволеним довелося просто змиритися з поразкою.

У фіналі «Юність» зустрілася з ФК «Арсенал» м. Сокаль Львівської області. Якщо в попередні рази саме наші футболісти відкривали рахунок, то тут у ворота городищан несподівано прилетіли два голи. У ході гри вдалося зрівняти рахунок 3:3. Призначили штрафний, який футболісти «Юності» відбили, але все одно суперники на останніх секундах забили мяч у наші ворота.

Срібло це теж добре, але поразка у фіналі була дуже болючою. Хоча хлопці трималися добре і продемонстрували неабияку  майстерність: Віталій Марченко (капітан команди) забив 7 м’ячів, а Дмитро Тимошенко – 5! Команда у складі Назара Биби, Олександра Буджерака, Віталія Вербівського, Богдана  Бур’яна, Дмитра Тимошенка, Віталія Марченка, Назара Кривича, Артема Проненка,Олексія Недоступа, Владислава Милаша, Максима Палатая, Рабі Джураєва, Кіріла Репешка, Іллі Судакова та Ярослава Милокостенка поверталася додому з нагородою,  яку здобули в гідній боротьбі.

Найбільша вдячність тренер та футболісти висловлюють Городищенській міській раді та депутатському корпусу за фінансову підтримку, спонсорам Василю Іщенку, Юрію Качану, Андрію Боюку, батькам Віталію Проненку та Віталію Кривичу. Обласна Асоціація футболу виділила премію за колишні заслуги, кошти пішли на придбання форми з емблемою команди. Забезпечили  здорове харчування та відпочинок батьки, які супроводжували групу: Людмила Буджерак,Оксана Бур’ян, Любов Пикало, сім’я Проненків. Колишній арбітр Володимир Заєць розважав юних спортсменів фокусами.

Городищенська територіальна громада пишається командою «Юність», їхньою перемогою – вони відстояли не лише честь краю, а й усієї області, довели, що навіть у провінційних містечках досвідчені тренери вміють плекати таланти.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь