A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городищенська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Новостворена земельна комісія Городищенської громади уже наповнила місцевий бюджет на понад 100 тис. грн

Дата: 09.07.2021 09:39
Кількість переглядів: 491

Одне із основних завдань, яке зараз стоять перед територіальними громадами, – це наповнення бюджетів, зокрема, і за рахунок земельного податку.  Саме з цією метою громади проводять інвентаризацію наявних у них земель сільськогосподарського призначення, щоб мінімізувати втрати бюджетних надходжень.

Фото без описуОбробіток незадекларованих земель, зокрема, і призводить до того, що місцеві бюджети недоотримують значну частку своїх доходів. На цьому у ході наради в Городищенській міській раді наголосив заступник начальника Головного управління ДПС в Черкаській області Анатолій Мовчан.

– На сьогоднішній день це ваші безпосередньо кошти, з яких ви отримуєте заробітну платню, саме завдяки цим коштам можна щось змінити в громаді, — звернувся Анатолій Анатолійович до представників Городищенської міської ради. – Думаю, самі сільгоспвиробники уже мають бути зацікавлені в тому, щоб сплачувати податки, які потім будуть використовуватися у правильному руслі для благоустрою громади. Ви ж і так до них звертаєтеся по соціальних угодах, щоб вони то трактор дали сніг прибрати, то ще щось. А так би вони все заплатили, спали спокійно і розуміли, що до них питань немає. То давайте вже дійдемо до тієї податкової культури, коли сільгоспвиробники справно сплачують податки, а орган місцевого самоврядування їх розумно, згідно законодавства використовує.

25 червня за ініціативи Городищенської міської ради була створена профільна комісія по моніторингу та відшкодуванню втрат від використання земельних ділянок в громаді. Як відзначив у ході наради секретар міської ради Павло Голуб, за цей період вона провела виїзні моніторинги в селах Цвіткове, Орловець, Калинівка, Петропавлівка та м. Городище.

Унаслідок цих виїздів уже до міського бюджету відшкодована певна сума коштів. Зокрема:

- агрофірма «Шульц» – відшкодовано 40 тис. грн за використання земельних ділянок без правоустановчих документів;

- ПП Статник Р. М. – сплачено 50 тис. грн за використання земельної ділянки (борг за попередні роки);

- громадянин Черкашин Р. Г. – 2600 грн за використання земельної ділянки без правоустановчих документів;

- громадянин Кудрявцев В. Ю. – 2000 грн за використання земельної ділянки без правоустановчих документів;

- ТОВ Танджейс 8 – за використання земельної ділянки площею  3,6 га – сума 4986 грн за 4 місяці;

- ТОВ «СК «Агросила» – за використання земельної ділянки площею 5,7 га – сума 7836 грн за 4 місяці;

- ТОВ Парктфідіум – за використання земельної ділянки площею 1,2 га – сума 1669 грн за 4 місяці;

- ТОВ Вастес — за використання земельної ділянки площею понад 22 га – сума 15488 грн за 4 місяці;

Також на даний час вивчається питання по сплатах за нерухоме і рухоме  майно громадянки Стадник Р. М., заборгованість якої складає 113 тис. грн.

– Уже кожен землевпорядник знає кожного підприємця. І вони вже розуміють, що не зможуть не платити. Уже немає змоги десь сховатися, прикритися статусом обласного депутата чи головою ОДА. Усім потрібно платити і здійснювати це на рівних умовах, — зауважив Павло Голуб.

Також секретар міськради додав, що комісія продовжує роботу з виявлення земельних ділянок, які використовуються без правоустановчих документів, мають заборгованість виплати заробітної плати, земельного податку та порівнюють реальність виплат процентних ставок від існуючої грошової оцінки.

– Кожного тижня комісія має працювати, і не тільки по якомусь одному сільгоспвиробнику. Вона має виїжджати у всі без виключення села. Після чого мають бути підготовлені повні, змістовні звіти, щоб ми всі й, зокрема, податкова інспекція, яка наразі допомагає нам, бачили реальну картину того, хто сплачує і в яких обсягах, — підсумував результати зустрічі Городищенський міський голова Володимир Мирошник.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь