A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городищенська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

АНДРІЙ СТРІХАРСЬКИЙ: "ЗАХИСТ ПРАВ ГРОМАДЯН, ЯКІ ВКЛАДАЮТЬ В БУДІВНИЦТВО ЖИТЛА ВЛАСНІ КОШТИ, НАРАЗІ В ПРІОРІТЕТІ"

Дата: 04.06.2021 15:40
Кількість переглядів: 678

Провели сьогодні з колегами засідання підкомітету з питань захисту інвестицій в об'єкти будівництва щодо підготовки до першого читання законопроекту мого співавторства «Про гарантування речових прав на об’єкти нерухомого майна, які будуть споруджені в майбутньому» (№5091). Ознайомив колег по підкомітету з пропозиціями та зауваженнями, які надійшли до цього законопроекту.Фото без опису

Під час засідання підкомітету зауважив, що головним завданням цього проекту є захист прав громадян та вкладених ними у будівництво житла власних коштів. Законопроект несе в собі досить багато важливих позитивних змін у сфері будівництва. Зокрема, держава отримує прозору реєстрацію на початку будівництва житла, яке реєструє забудовник під час купівлі-продажу. Це дає можливість відстежувати всі продажі забудовника і покупки інвестора.

Прийняття законопроекту захистить простого українця, який вкладає власні зароблені кошти в купівлю квартири і дасть можливість отримати реєстраційні права на придбане житло, яке ще не побудоване. Це суттєво посилить захист прав інвесторів в разі виникнення проблем у забудовника і надасть їм державні гарантії.

Як голова підкомітету з питань захисту інвестицій в об’єкти будівництва Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, вважаю цей законопроект дуже важливим на сьогоднішній день і після обговорення запропонував членам підкомітету його підтримати.

Разом із колегами прийняли одностайне рішення рекомендувати розглянути цей законопроект на засіданні профільного комітету з подальшим його внесенням до порядку денного Верховної Ради України для прийняття в першому читанні за основу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь