Городищенська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Зареєстрували проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (№5546)

Дата: 28.05.2021 16:51
Кількість переглядів: 627

Разом із колегами по парламенту зареєстрували проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (№5546). Йдеться про тимчасове включення програм загальнонаціонального багатоканального (цифрового) мовлення з використанням радіочастотного ресурсу до складу універсальної програмної послуги для забезпечення інформаційної безпеки населення в районі відсічі збройної агресії Російської Федерації.

Головною метою законопроекту є забезпечення інформаційної безпеки населення у селах, селищах, містах, районах та областях, де утворені військово-цивільні адміністрації шляхом забезпечення гарантованого тимчасового доступу до вітчизняних програм телерадіоорганізацій, які здійснюють загальнонаціональне багатоканальне (цифрове) мовлення з використанням радіочастотного ресурсу в пакетах провайдерів програмної послуги, до моменту скасування Верховною Радою України визнання певної держави державою-агресором (державою-окупантом), та за умови виплати відповідної компенсації  правовласникам з Державного бюджету України.

Законопроектом пропонується тимчасово, до моменту скасування парламентом визнання певної держави державою-агресором у селах, селищах, містах, районах та областях, де утворені військово-цивільні адміністрації, доповнити термін «універсальна програмна послуга» ст. 1 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» програмами телеканалів загальнонаціональної категорії, які відповідно до ліцензій здійснюють загальнонаціональне багатоканальне (цифрове) мовлення з використанням радіочастотного ресурсу.

Прийняття цього важливого законопроекту забезпечить гарантований доступ населення районів, де утворені військово-цивільні адміністрації до програм вітчизняних телерадіоорганізацій.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь