A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городищенська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Весна – пора масштабних прибирань

Дата: 29.04.2021 13:03
Кількість переглядів: 895

Весна – пора масштабних прибирань в оселі та на вулиці, і найбільше клопоту мають власники приватних будинків. Чи повинні вони наводити лад ще й на території, яка знаходиться за межами їх земельної ділянки? Фото без опису

 

Для мешканців багатоквартирних будинків питання прибирання прибудинкової території не стоїть, бо цим зазвичай займаються підприємства з благоустрою або ОСББ. А ось у випадку з власниками приватних садиб усе не так однозначно. Адже територія, що межує з їх присадибними ділянками, є власністю громади. Тож хто має утримувати цю територію – господар садиби чи орган місцевого самоврядування? У Типових правилах благоустрою території населеного пункту, що набули чинності у лютому 2018 року, є чітка відповідь на це питання:
«Благоустрій присадибної ділянки та прилеглої до присадибної ділянки території здійснюється власником або користувачем цієї ділянки».
Втім, господар може укласти з органом місцевого самоврядування договір про утримання території загального користування, прилеглої до його присадибної ділянки. Тоді благоустроєм займатиметься саме цей орган.
Згідно з додатком до типових правил, прилегла територія, утримання якої покладається на власників чи користувачів земельних ділянок, – це не менше 20 метрів від межі земельної ділянки та до проїжджої частини вулиці. Сюди входять двори, тротуари, майданчики, покриття проїжджої частини та інше.
Орган місцевого самоврядування має дбати про благоустрій присадибної ділянки й прилеглої території лише у тому випадку, коли ця ділянка офіційно визнана безхазяйним майном.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь