A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городищенська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

В Городищі відзначили День українського добровольця

Дата: 14.03.2021 12:48
Кількість переглядів: 1120

 З нагоди Дня українського добровольця відбулася урочиста церемонія покладання квітів до пам’ятного знаку спорудженого воїнам Городищини, які загинули на Донбасі.

Захід розпочався хвилиною мовчання у пам’ять тих, хто загинув виборюючи право на існування вільної та незалежної України.  Фото без опису

З промовою виступив військовий комісар Роман СКРИПНИК, який зазначив, що саме у березні 2014 року, усвідомлюючи високий ризик військового вторгнення на територію материкової України та бажаючи захистити незалежність, суверенітет та територіальну цілісність своєї держави, згідно рішення керівництва Самооборони Майдану, добровольці із Самооборони Майдану вирушили на військовий полігон для проходження військової підготовки з метою подальшої участі у воєнних діях. Як наслідок, з лав Самооборони Майдану було сформовано Перший добровольчий батальйон Національної гвардії. 14 березня 2014 року понад п’ять сотень бійців Самооборони Майдану прибули на полігон в Новій Петрівці Київської області. Так розпочався бойовий шлях першого добровольчого батальйону. Від початку року добровольцями в українське військо записалися 60 тис. українських військовослужбовців. Саме ці люди стали одними із стовпів змін в країні... Тільки стабільність і впевненість у завтрашньому дні можуть служити заставою плідної праці та високих досягнень, які дозволять добитися процвітання України і забезпечити гідне майбутнє наших дітей!

В урочистому покладанні квітів взяли участь міський голова Володимир МИРОШНИК, заступник міського голови Андрій ОВЕРЧЕНКО, керуючий справами виконавчого комітету Оксана СЕНЕЦЬКА, начальник сектору культури Наталія САЛІЙ, депутат міської ради Олена НАБОК, військовий комісар Роман СКРИПНИК.

 

Нагадаємо, що День українського добровольця — свято, що відзначається в Україні 14 березня. День установлений 17 січня 2017 року Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.


 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь