Городищенська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

ПОКЛАДАННЯ КВІТІВ ДО ПАМ'ЯТНИКА ВЕЛИКОМУ КОБЗАРЕВІ

Дата: 09.03.2021 16:25
Кількість переглядів: 1025

9 березня 2021 року о 10:00 в Городищенському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №3 Городищенської міської ради відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятника Великому Кобзарю.

Фото без описуЗахід присвячений 207-ї річниці від дня народження видатного українського поета, прозаїка, драматурга, художника, політичного та громадського діяча Тараса Григоровича ШЕВЧЕНКА.

У покладанні взяли учать заступники міського голови Андрій ОВЕРЧЕНКО та Наталія СЕНКЕВИЧ, керуючий справами виконавчого комітету Оксана СЕНЕЦЬКА, директор закладу Вікторія СИЧЕНКО, педагогічний колектив та учні.

Перед зібранням з промовою виступив поет,  автор літературознавчих розвідок про життя і творчість поетів Городищини Анатолій СЕМЕНЕНКО, який розповів, що Тарас ШЕВЧЕНКО  був людиною універсальних обдарувань та інтересів. Все його життя і творчість були присвячені українському народу. Поет мріяв про ті часи, коли його країна буде незалежною суверенною державою, коли в Україні шануватимуться мова, культура та історія народу, а люди будуть щасливими. Згадав і про його друзів, тих, хто залишався поруч з ним до останніх днів життя поета. Одними з таких вірних друзів  були відомий співак і композитор, автор першої національної опери „Запорожець за Дунаєм” Семен Степанович ГУЛАК-АРТЕМОВСЬКИЙ та Платон СИМИРЕНКО, родина підприємців СИМИРЕНКІВ посприяли виходу  творам Тараса  ШЕВЧЕНКА.

По закінченню зібрання юні учні Городищенського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №3 Городищенської міської ради приємно вразили своєю майстерністю декламування віршів поета.

Захід також підтримали  учні та педагогічний колектив Городищенського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1 імені С.С. ГУЛАКА-АРТЕМОВСЬКОГО та колектив КНП «Городищенське медичне об'єднання» Городищенської міської ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь