Городищенська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

ПОКЛАДАННЯ КВІТІВ ДО ПАМ'ЯТНИКА ВЕЛИКОМУ КОБЗАРЕВІ

Дата: 09.03.2021 16:25
Кількість переглядів: 1033

9 березня 2021 року о 10:00 в Городищенському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №3 Городищенської міської ради відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятника Великому Кобзарю.

Фото без описуЗахід присвячений 207-ї річниці від дня народження видатного українського поета, прозаїка, драматурга, художника, політичного та громадського діяча Тараса Григоровича ШЕВЧЕНКА.

У покладанні взяли учать заступники міського голови Андрій ОВЕРЧЕНКО та Наталія СЕНКЕВИЧ, керуючий справами виконавчого комітету Оксана СЕНЕЦЬКА, директор закладу Вікторія СИЧЕНКО, педагогічний колектив та учні.

Перед зібранням з промовою виступив поет,  автор літературознавчих розвідок про життя і творчість поетів Городищини Анатолій СЕМЕНЕНКО, який розповів, що Тарас ШЕВЧЕНКО  був людиною універсальних обдарувань та інтересів. Все його життя і творчість були присвячені українському народу. Поет мріяв про ті часи, коли його країна буде незалежною суверенною державою, коли в Україні шануватимуться мова, культура та історія народу, а люди будуть щасливими. Згадав і про його друзів, тих, хто залишався поруч з ним до останніх днів життя поета. Одними з таких вірних друзів  були відомий співак і композитор, автор першої національної опери „Запорожець за Дунаєм” Семен Степанович ГУЛАК-АРТЕМОВСЬКИЙ та Платон СИМИРЕНКО, родина підприємців СИМИРЕНКІВ посприяли виходу  творам Тараса  ШЕВЧЕНКА.

По закінченню зібрання юні учні Городищенського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №3 Городищенської міської ради приємно вразили своєю майстерністю декламування віршів поета.

Захід також підтримали  учні та педагогічний колектив Городищенського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1 імені С.С. ГУЛАКА-АРТЕМОВСЬКОГО та колектив КНП «Городищенське медичне об'єднання» Городищенської міської ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь