Городищенська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

3 березня - Всесвітній день дикої природи

Дата: 03.03.2021 11:58
Кількість переглядів: 837

20 грудня 2013 року Генеральна Асамблея ООН (ГА ООН) на своїй 68-й сесії проголосила 3 березня - день підписання Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення (CITES), у 1973 році – Всесвітнім днем дикої природи з метою підвищення обізнаності про диких тварин та рослин у світі.

Зараз Всесвітній день дикої природи став найважливішим щорічним глобальним заходом, присвяченим дикій природі.

Тема цьогорічного Всесвітнього дня дикої природи «Ліси та засоби до існування: підтримання людей та збереження планети» відзначає центральну роль лісів та їх екосистемних  послуг у забезпеченні добробуту сотень мільйонів людей у всьому світі, і особливо корінних та місцевих громад, які історично пов’язані з лісами та прилеглими до них територіями. Це узгоджується з цілями сталого розвитку ООН у частині зобов'язань щодо подолання бідності, забезпечення сталого використання ресурсів та збереження життя на землі.

Ліси та екосистемні послуги, що надаються ними, в даний час опиняються на перехресті безлічі планетних криз, з якими стикається людство, від змін клімату до втрати біорізноманіття та наслідків пандемії COVID-19 на здоров'я, соціальну та економічну ситуацію.

Цьогорічний Всесвітній день дикої природи має на меті підвищити обізнаність про величезну цінність лісів та видів дикої природи, що мешкають у лісах, їх невід’ємний зв’язок із рівнем життя корінних народів і місцевих громад, пропагувати цінність традиційних практик та знань, що сприяють встановленню більш стійких відносин із цими важливими природними системами та просування моделі і практики управління лісами та лісовими ресурсами, які враховують як добробут людини, так і довгострокове збереження лісів, видів дикої фауни, що мешкають у лісах, флори і екосистем, які вони підтримують.

Дика природа — це  невід’ємна частина нашої планети. Адже неможливо уявити світ без неповторних диких тварин та неймовірних рослин, непідвладних людині. Саме захищати тварин  і рослин в природному  середовищі — завдання кожного з нас.

Городищенська міська рада закликає приєднатися до відзначення Всесвітнього дня дикої природи.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь