A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городищенська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Організація якісного та здорового харчування в пріоритеті влади громади

Дата: 26.02.2021 10:31
Кількість переглядів: 1086

Однією з  умов здорового розвитку дитини є збалансоване харчування, яке включає в себе вітаміни та мінерали, які так необхідні та дитячого організму.

Організовуючи процес харчування в  закладах освіти громади, значна увага приділена  саме забезпеченню раціональним та повноцінним харчуванням дітей: використання різноманітного асортименту продуктів, що гарантує достатній вміст необхідних мінеральних речовин та вітамінів; дотримання режиму харчування, що відповідає фізіологічним особливостям дітей різного віку, суворого дотримання технологічних вимог при приготуванні їжі, забезпечення правильної обробки харчових продуктів, повсякденний контроль за роботою харчоблоку і т. д.

Варто зазначити, що відповідно до  Законів України «Про освіту», «Про дошкільну освіту» право на  безкоштовне харчування мають: діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, діти з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах,  діти із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», діти, батьки яких загинули під час забезпечення проведення антитерористичної операції. Зокрема, у закладах дошкільної освіти – діти з інвалідністю, діти у сім’ях, яких сукупний дохід на кожного члена сім’ї за попередній квартал не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму.
Так,  депутатами Городищенської міської ради було прийнято рішення від 28 січня 2021 № 4-12/8  щодо забезпечення  безкоштовним харчуванням дітей у закладах освіти громади, серед яких такі пільгові категорії: діти з багатодітних сімей, діти з інвалідністю, які не навчаються в інклюзивних класах закладів загальної середньої освіти, діти учасників антитерористичної операції/операції об'єднаних сил, діти з числа внутрішньо переміщених осіб/ діти, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів.
Вказаним рішенням затверджено вартість харчування за рахунок бюджетних коштів:
для учнів пільгових категорій в день одноразовим харчуванням у закладах загальної середньої освіти:
- 1-4 класів – 17 грн. 40 грн.,
- 5-11 класів – 21 грн. 50 коп.
Для дітей у дошкільних підрозділах закладів освіти з 6-ти годинним робочим днем і двохразовим харчуванням в день на одного вихованця в розмірі:
- віком до 3-х років – 24 грн.;
- віком від 3-х до 6 (7) - ти років – 36 грн.
Для дітей у закладах дошкільної освіти з трьохразовим харчуванням в день у розмірі:
- віком до 3-х років – 32 грн.,
- віком від 3-х до 6 (7) – 49 грн.
Встановлено батьківську плату у розмірі, що становить 50 відсотків від вартості харчування на день у закладах дошкільної освіти та дошкільних підрозділах  закладів освіти.
Орієнтовні обсяги фінансування: місцевий бюджет –  1666800 грн., спеціальний фонд –  4100000 грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь