A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городищенська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Звернення депутатів Городищенської міської ради 8 скликання до Верховної ради України та Кабінету Міністрів України щодо збільшення видатків на виплату пільг і житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та р

Дата: 01.02.2021 10:39
Кількість переглядів: 526

Звернення депутатів Городищенської міської ради 8 скликання до Верховної ради України та Кабінету Міністрів України щодо збільшення видатків на виплату пільг і житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу у зв’язку з підвищенням тарифів на житлово-комунальні послуги

 

На сьогоднішній день в Україні зберігається важка епідеміологічна ситуація, спричинена поширенням гострої респіраторної хвороби COVID- 19, викликаної короновірусом SARS-CoV-2, через яку значних збитків зазнала економіка країни. Доходи населення значно скоротилися, а підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги призвели до погіршення соціально-економічного становища населення. Тим самим, створивши реальну загрозу для мільйонів людей опинитися за межею бідності.  Скорочення видатків на виплату пільг і житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу у грошовій формі, у подальшому може призвести до повної або часткової несплати житлово-комунальних послуг.

Депутати Городищенської міської ради висловлюють глибоке занепокоєння данною ситуацією. Адже відповідно до статті 1 Конституції України, Україна є соціальною державою, що і визначає право громадян на відповідний соціальний захист. Статтею 13 Основного закону визначається соціальна спрямованість економіки, а стаття 48 Конституції України гарантує кожному громадянину України право на достатній життєвий рівень для себе і своєї сім’ї, що включає достатнє харчування, одяг і житло.

Керуючись Конституцією України, Законами України «Про місцеве самоврядування» та «Про статус депутатів місцевих рад» ми, депутати Городищенської міської ради 8 скликання, звертаємося до Верховної Ради України з вимогою невідкладно розглянути зміни до Державного бюджету України з метою збільшення видатків на виплату пільг, субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу, просимо вжити заходів щодо неприпустимості зростання вартості енергоносіїв для населення, наслідком якого стало суттєве підвищення вартості житлово-комунальних послуг. Просимо Кабінет Міністрів України забезпечити збільшення видатків на субсидії, які є найбільш ефективним, дієвим та ринковим механізмом захисту вразливих верств населення.

 

З урахуванням вищевикладеного, ми, депутати  Городищенської міської ради 8 скликання, представляючи інтереси територіальної громади, з метою недопущення зниження рівня життя населення, просимо вжити заходів щодо неприпустимості зростання вартості енергоносіїв для населення та наполягаємо негайно ухвалити відповідні рішення, спрямовані на захист найбільш вразливих верств населення України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь