A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городищенська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

ШУКАЄМО ПАТРОНАТНИХ ВИХОВАТЕЛІВ!

Дата: 27.01.2021 12:51
Кількість переглядів: 2287

Шукаємо сім’ї, які готові в своїх домівках доглядати за дітьми, що потребують захисту для роботи патронатними вихователями. ГФото без описуарантовані: заробітна плата, кошти на виховання дитини, комплексна професійна підтримка.

Якщо Ви маєте досвід виховання власних, уже повнолітніх дітей, проживаєте на спільній житловій площі на території Городищенської територіальної громади, маєте час і любите працювати з дітьми, пропонуємо нову роботу – сімейний патронат.

  Перевага сімейного патронату в тому, що він спрямований на захист дітей, які ще статусу сироти чи дитини позбавленої батьківського піклування не мають. Тобто тут працюють на випередження, щоб дитина такий статус і не отримала ніколи. Ще одна перевага цього проекту у тому, що він мобільний: протягом доби можна влаштувати дитину в сім’ю.

  Патронатний вихователь – це спеціально підготовлений працівник, який на договірній основі здійснює догляд, виховання дітей, тимчасово влаштованих у патронатну сім’ю, та несе відповідальність за їх життя та стан здоров’я.

  Сім’я патронатного вихователя – це родина, в якій один із її членів, на професійній основі, виконує обов’язки патронатного вихователя.

  Патронатними вихователями можуть бути громадяни України віком від 35 до 60 років (для жінки) і від 35 до 65 років (для чоловіка); проживають на спільній житловій площі; мають позитивний досвід виховання дітей; одна (один) з яких виконання обов’язків патронатного вихователя не поєднує з іншою трудовою діяльністю; пройшли курси спеціальної підготовки; відповідають іншим вимогам, визначеним у чинному законодавстві.

  Про грошове забезпечення, яке отримує патронатний вихователь:

 Соціальні виплати патронатному вихователю - 2,5 прожиткових мінімуми на кожну дитину відповідного віку. Так, з 1 січня 2021 року така соціальна допомога становить для дітей віком від 0 до 6 років 3842 грн. (1921х2), а для дітей віком від 6 до 18 років – 4790 грн. (2395х2).

  Розмір оплати за послугу патронату над дітьми прирівняний до 5 прожиткових мінімумів для працездатної особи (з 1 січня 2021 року – 11350 грн.) (2270х5). Також установлена система надбавок у розмірі 10% за кожну наступну дитину, а також за складність у разі влаштування до сім’ї патронатного вихователя новонародженої дитини, дитини з ВІЛ-інфекцією, дитини з вадами розвитку чи інвалідністю, неповнолітньої вагітної.

  Таким чином мінімальна сума грошового забезпечення в місяць може складати понад 15 тис. грн.

  Якщо Ви небайдужі та маєте бажання створити патронатну родину, звертайтеся до Комунального закладу «Городищенський центр надання соціальних послуг» Городищенської міської ради, що знаходяться за адресою: вул. Героїв Чорнобиля, 19, м. Городище, Черкаська область, 19500, тел.: (04734) 2-27-89

  Контактні особи – Буджерак Людмила Вадимівна - директор та Каплуненко Лариса Миколаївна – провідний фахівець із соціальної роботи  КЗ «Городищенський центр надання соціальних послуг» Городищенської міської ради.

 ЧЕКАЄМО НА ВАС!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь