A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городищенська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Позачергова закрита сесія міської ради

Дата: 09.04.2020 12:20
Кількість переглядів: 768

Фото без описуСьогодні відбулася позачергова закрита сесія міської ради задля вирішення нагального питання щодо виділення коштів з міського бюджету для погашення заборгованості по виплаті заробітної плати працівникам вторинної ланки медицини за березень 2020 року, яка складає – 1 млн 925,4 тис.грн.

Всі присутні депутати працювали дотримуючись відповідних правил безпеки під час карантину: дотримання дистанції, використання засобів індивідуального захисту (маски, рукавички).

Виступаючи перед депутатами, міський голова Володимир Мирошник зазначив, що цьогоріч склалася традиційна ситуація з заборгованістю з державного бюджету на виплату заробітної плати медикам.

  • Держава не виконує своїх зобов’язань по виплаті заробітних плат лікарям, які в умовах світової пандемії найбільш наражені на небезпеку, та як ніхто перебувають в зоні ризику, – наголосив Володимир Мирошник. - Кошти, які міський бюджет виділяє на зарплати (що має робити держава), ми знімаємо з доріг. В умовах епідемії коронавірусної хвороби ми не можемо залишити наших лікарів без їх і так не дуже великих зарплат. Я закликаю всіх і кожного поставитися з розумінням до ситуації, яка склалася. Так, можна було би спрямувати ці кошти на потреби міста, зокрема на ремонт доріг. Але ми повинні розставити пріоритети зараз та діяти в інтересах громади, підтримавши наш єдиний лікувальний заклад в місті та його персонал. Адже в разі хвороби ми йдемо до лікарні і розраховуємо на допомогу. Наразі медики розраховують на допомогу й від нас.

Депутати, в свою чергу, наголосили й на тому, що керівники вже створених громад також повинні долучитися до фінансової підтримки лікарні, адже заклад обслуговує населення всього району.

Вислухавши всі думки, врахувавши пропозиції, депутати проголосували за виділення з міського бюджету 600 тис.грн. на погашення заборгованості по заробітній платі медикам. Крім того, було виділено 160 тис.грн на підтримку міської цільової програми з яких 30 тис.грн. направлено на відшкодування підвезення лікарів до роботи. Варто зазначити, що міська рада від початку ведення карантину та надзвичайної ситуації посильно, в межах своїх повноважень, надає підтримку усім установам та організація міста у протиепідеміологічній боротьбі з COVID – 19.

З міського бюджету вже виділено:

  • 100 тис.грн. вторинній ланці медицини
  • 100 тис.грн. первинній ланці
  • станції швидкої медичної допомоги міста передано дезінфікуючу засоби та вже замовлено захисні костюми
  • працівникам соціальної сфери міста передано багаторазові захисні маски
  • на первинну ланку медицини замовлено захисті халати, маски, рукавички.

Шановні Городищани!

 Вкотре наголошуємо! Дотримуйтеся правил карантину! Не ігноруйте застереження та попередження! Будьте розсудливими та поміркованими, не наражайте на небезпеку себе та рідних!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь