Городищенська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

ПРИЙНЯТО РІШЕННЯ ПРО ЗАПОБІГАННЯ ПОШИРЕННЮ НА ТЕРИТОРІЇ ГОРОДИЩА ГОСТРОЇ РЕСПІРАТОРНОЇ ХВОРОБИ COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2

Дата: 17.03.2020 12:11
Кількість переглядів: 809

Фото без опису17 березня під головуванням міського голови Володимира Мирошника відбулося засідання виконавчого комітету міської ради, на якому у відповідності до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 прийнято рішення, що стосується заходів із запобігання поширенню та профілактики гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19.

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ ВИРІШИВ:

1. Тимчасово, з 18 березня 2020 року до скасування обмежувальних заходів, зупинити роботу таких об’єктів загального користування незалежно від форми власності та підпорядкування, розташованих у місті Городище:

  • кінотеатрів, музеїв, бібліотек та інших культурних і розважальних закладів;
  • дитячих розважальних, спортивних центрів та клубів, ігрових майданчиків у приміщеннях;
  • фітнес-клубів, тренажерних залів, SPA-салонів, салонів краси, лазень, спортивних майданчиків, стадіонів;
  • усіх магазинів (крамниць), за виключенням аптек, автозаправочних станцій та магазинів, які здійснюють реалізацію продуктів харчування. Допускається робота магазинів, які здійснюють реалізацію побутової хімії та продовольчих відділів в комплексних магазинах за умови одночасного перебування в приміщенні не більше 10 осіб, включаючи персонал та відвідувачів;
  • ресторанів, закладів громадського харчування, барів, клубів, кафе, дискотек;
  • інших закладів та установ (на розсуд та під особисту відповідальність керівника).

2. Суб’єктам господарювання щодо яких не поширюється призупинення роботи згідно з пунктом 1 цього рішення, забезпечити дотримання дистанції між відвідувачами 1,5-2м.

3. Функціонування ринків, які розташовані в закритих приміщеннях, здійснюється за умови дотримання дистанції між відвідувачами 1,5-2м та перебуванням в приміщенні не більше 10 осіб. Продавці повинні знаходитись у засобах індивідуального захисту (захисна маска та рукавички).

4. Заборонити торгівлю на площі біля стадіону «Цукровик».

5. Заборонити вуличну та виносну торгівлю продтоварами, в т.ч. овочами та фруктами.

6. Рекомендувати роботодавцям усіх форм власності запровадити дистанційну форму роботи.

7. Рекомендувати призупинити діяльність культових споруд (церкви, храми тощо).

8. КП «Комунальник» невідкладно посилити контроль за системами водопостачання та водовідведення міста, забезпечивши працівників засобами гігієни та дезінфекції.

9. Городищенському відділенню поліції вжити невідкладних заходів щодо заборони торгівлі харчовими продуктами на стихійних ринках, інших місцях не узаконеної торгівлі.

10. Городищенському районному управлінню Головного управління Держпродспоживслужби забезпечити проведення комісійних перевірок закладів торгівлі, громадського харчування щодо дотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів.

11. Фінансовим установам (банки, кредитні спілки) та пошта забезпечити прийом клієнтів при умові перебування в приміщенні не більше 10 осіб. Забезпечити дезінфекцію банкоматів та терміналів.

12. Перевізникам на міських маршрутах забезпечити дезінфекцію автосалонів та здійснювати перевезення пасажирів у відповідності до кількості сидячих місць. Рекомендувати зменшення об’єму пасажиро-перевезень.

13. Керівникам ЦНАП, управління праці та соціального захисту населення, центру зайнятості, Пенсійному фонду України в м.Городище:

  • забезпечити діяльність у режимі он-лайн;
  • припинити прийом громадян у приміщеннях закладів;
  • прийом документів забезпечити дистанційно;
  • видача раніше поданих документів проводити в обмеженому режимі черговими працівниками за попереднім телефонним записом;
  • обслуговування відвідувачів здійснювати виключно за наявності відвідувачів маски.

14. Жителям міста дотримуватись рекомендацій МОЗ, обмеживши перебування на вулицях міста без потреби.

15. Заборонити перебування дітей у місті на час карантину.

16. Городищенському відділенню поліції спільно із працівниками міської ради забезпечити проведення рейдів для перевірки дотримання карантинних заходів із притягненням порушників до відповідальності згідно чинного законодавства.

17. Попередити керівників підприємств, закладів, установ, організацій незалежно від форми власності та підпорядкування, а також інших суб'єктів підприємницької діяльності про персональну відповідальність за невиконання цього рішення згідно з чинним законодавством України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь