A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городищенська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Громадські обговорення щодо оптимізації мережі закладів освіти Городищенської міської ради

Дата: 30.06.2022 16:38
Кількість переглядів: 1019

Відповідно до ст. 143 Конституції України, ст. 11, ст. 25 , ст. 66 Закону України «Про освіту», ст. 32, Закону України «Про повну загальну середню освіту», ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» Городищенська міська рада з метою врахування думки жителів Городищенської територіальної громади розпочинає громадські обговорення, щодо реорганізації (пониження ступеня, зміни типу) закладів загальної середньої освіти Городищенської міської ради, що знаходяться в сільській місцевості.

Період реформ, розпочатий державою, поставив питання реорганізації та закриття шкіл у сільській місцевості. Ця проблема гостра для всієї України і є результатом демографічної кризи, яка спостерігається в державі. З кожним роком кількість учнів в українських школах скорочується, тому й не дивно, що чимало закладів освіти стали напівпорожніми. Тому перед місцевою владою постає питання раціонального розподілу освітньої субвенції та утримання таких шкіл (оплату за енергоносії, зарплату технічному персоналу громада платить із власного бюджету) та переведення дітей до більших шкіл та забезпечення кращих умов навчання завдяки вивільненим коштам.

Виходячи з наведеного Городищенська міська рада проаналізувавши перспективну мережу, кадрове забезпечення, матеріально-технічну базу, провівши засідання робочої групи, затвердивши план оптимізації мережі закладів освіти, виносить на громадське обговорення питання подальшого функціонування кожного закладу загальної середньої освіти, що знаходиться в сільській місцевості та затвердити відповідні проєкти рішення.

Запрошуємо жителів громади, батьків, учнів, громадські організації долучитися до громадського обговорення цього питання.

Формат проведення громадського обговорення: публічне громадське обговорення передбачатиме проведення в приміщенні закладів освіти засідань за круглим столом, зборів, зустрічей з громадськістю і колективами ЗЗСО.

У разі карантинних обмежень, спричинених поширенням на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та забороною масових зібрань, пропозиції та зауваження приймаються у письмовій формі із зазначенням особи та контактної інформації заявника за адресою: 19502, пл.Миру, 8, м. Городище.

Про дату проведення початку громадських обговорень повідомлятиметься додатково для кожного окремого закладу. До участі в обговоренні запрошуються мешканці сіл територіальної громади, територію яких обслуговує заклад загальної середньої освіти.

Оприлюднення результатів громадського обговорення відбудеться після отримання висловлених пропозицій та проведеного аналізу на сайті Городищенської міської ради.

Перелік сільських закладів освіти, що підлягають реорганізації (зміні типу):

Дирдинський заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів

 

Петропавлівський заклад освіти «заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступеня – заклад дошкільної освіти»

 

Валявський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів

 

Цвітківський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь